3.250 euro bruto voor een directiesecretaresse

Naam : Sonja Apers

Leeftijd : 41

Diploma : Secretariaatsopleiding

Functie : Directiesecretaresse

Werkgever : Universiteit Antwerpen

Brutoloon : € 3.250

Laatste loonsverhoging : 2010

Extra’s : Maaltijdcheques, gsm, laptop, tussenkomst internet, hospitalisatie tegen voordelig tarief, fiets- en openbaarvervoervergoeding, kilometervergoeding voor dienstverplaatsingen en 35 verlofdagen.

Sparen : “Ja, zoveel als mogelijk voor een appartement.”

Beleggen : “Neen. Ik vind het risico momenteel te groot.”

"Sinds oktober 2008 ben ik de directiesecretaresse van professor Verschoren, de rector van de Universiteit Antwerpen. Ik werk hoofdzakelijk op Middelheimcampus, even buiten het stadscentrum. Als secretaresse probeer ik de rector zo goed mogelijk bij te staan. Ik volg onder meer mails op, beheer zijn agenda, bereid dossiers voor en ontvang mensen.”

Ik zorg dat ik altijd een spaarpotje heb voor het geval er iets tegen slaat. Ik geef geld uit aan dingen die ik noodzakelijk of gewoon leuk vind, al zullen mijn kinderen er nooit een boterham minder door eten. Mijn kinderen zijn overigens met voorsprong de beste “aankoop” die ik ooit gedaan heb. Ze houden me jong, alert en bij de tijd.”

1.500 euro voor tien dagen Egypte

“Vorig jaar zijn we naar Egypte geweest. De kinderen hebben er leren duiken, ik hield het op snorkelen. Ik probeer op vakantie altijd wat om handen te hebben. In Egypte hebben we ook uitstappen gemaakt, geen georganiseerde excursie maar zelf een taxi geregeld, dat spreekt ons meer aan.  Voor tien dagen Egypte hebben we 1.500 euro per persoon neergeteld. Ik ga bij voorkeur naar plekken waar de zon schijnt en waar ik toch wat cultuur kan meepikken. Mijn favoriete bestemming is Italië. Dit jaar ga ik nog in de buurt van Florence een “vespareis” maken. Elke dag staan er tochtjes van zowat 80 kilometer op een programma. Ik smokkel ook altijd enkele leuke boeken in mijn reiskoffer mee.  Vaak is dit het enige moment van het jaar waarop ik lees. Ik laat me vaak adviseren door mensen van de universiteit. De rector heeft me bijvoorbeeld de geweldige Millennium-trilogie aangeraden.”

250.000 à 300.000 euro voor appartement

“Niets zo gezellig als een lekker etentje met vrienden. De plaats het eten en de prijs zijn ondergeschikt: als het gezelschap maar leuk is! Vandaar dat ik soms kies voor een eenvoudig restaurant, om vervolgens te dineren in een chiquere tent. Op dit moment ben ik aan het uitkijken voor een mooi appartement met een groot terras in de buurt van Aartselaar, Kontich en Edegem. Met een budget tussen 250.000 en de 300.000 weet ik ondertussen dat het toch een hele zoektocht is.”