3.140 euro bruto als verzekeraar

Naam: Sam Segers-Dom

Leeftijd: 36

Diploma: Bachelor accountancy-fiscaliteit

Burgerlijke staat: Vrijgezel

Woonplaats: Emblem

Functie: Corporate underwriter bij Fidea

Loon: 3.140 euro bruto

Laatste loonopslag: “Vorig jaar, na een positieve evaluatie”

Extralegale voordelen: “Maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering en uiteraard kortingen op alle persoonlijke verzekeringen” 

Sparen: “Ja”

Beleggen: "Occasioneel, met wisselend succes trouwens. Toch heb ik na de beurscrash al mooie zaakjes kunnen doen.”

Sam Segers-Dom werkt als Corporate underwriter bij Fidea. Wat houdt zijn job in en waar geeft hij zijn geld aan uit?

“Veel mensen vinden verzekeringen saai, maar ik niet, ook niet na vijftien jaar dienst. Na mijn vakantiewerk bij Fidea in 1996 ben ik hier onmiddellijk aan de slag gegaan. Vandaag houd ik me bezig met de verzekeringen van ondernemingen tot 50 medewerkers. Ik probeer de risico’s correct in te schatten en een juist tarief te berekenen. Het resultaat van dat gepuzzel is een offerte, die ik bezorg aan onze makelaars. Soms komen die langs om te onderhandelen over mijn voorstel. Je merkt dat bedrijfsverzekeringen meer en meer maatwerk worden.Vandaar dat we bij Fidea op zoek zijn naar specialisten, zeker nu de zaken beter gaan.”

Home cinema met 500 dvd’s

“Ik geef niet veel geld uit aan reizen. Anderzijds: als ik reis, dan houd ik me zeker niet aan een bepaald budget. In principe ga ik een keer per jaar skiën met vrienden. Vorig jaar hebben we een studio gehuurd. Eerlijk gezegd kan ik me niet herinneren hoeveel me dat gekost heeft. Ik schat om en bij de 500 euro.”

“Ik ben filmliefhebber en boekenwurm in één persoon. Er gaat geen week voorbij of ik koop een nieuwe film. Reken op 15 tot 25 euro per dvd. Mijn collectie telt ondertussen 500 titels. Ik heb een home cinema, maar sommige films moét je gewoon in de bioscoop zien. Dan maak ik er een gezellig avondje uit van: eerst een hapje eten en daarna twee films meepikken. Dat kost algauw 50 euro. Mijn boekenkast oogt iets minder indrukwekkend. Ik schat dat ik 300 boeken heb. Ik hou nogal van het fantasy-genre, zoals de reeks ‘De Wetten van de magie’.    

i-Phone: 750 euro

“Eind vorig jaar heb ik mezelf getrakteerd op een i-Phone van 750 euro. Eerlijk: ik ben ronduit verbaasd over de veelzijdigheid van dat toestel. Ik gebruik het voortdurend. Toch heeft een i-Phone een groot nadeel: je kan niet meer discussiëren! Als je over iets twijfelt, dan zoek je het meteen op. Debatten meteen gesloten dus!”

Tekst: Dirk Blijweert
Foto: Michel Wiegandt