3.123 euro bruto als beleidsmedewerker Vlaams Jeugdbeleid

Naam: Seppe Dams

Leeftijd: 32 jaar

Diploma: Master Germaanse talen, aangevuld met een master-na-master literatuurwetenschappen en een master-na-master culturele studies.

Burgerlijke staat: Gehuwd, vader van Molly.

Functie: Beleidsmedewerker Vlaams jeugdbeleid bij Vlaamse overheid.

Brutoloon: 3123,61 euro

Laatste loonsverhoging: “We kregen het afgelopen anderhalf jaar een aantal indexaanpassingen. Mijn echte laatste loonsverhoging dateert van 2009,  al weet ik het niet zeker, die dingen gebeuren automatisch.”

Extralegale voordelen: “Naast maaltijdcheques van 5 euro en een hospitalisatieverzekering, reis ik gratis met trein en bus. Plus een gsm en een internetvergoeding omdat ik één dag per week van thuis uit werk.”

Sparen: “Pensioensparen”

Beleggen: “Ik heb een aantal fondsen, maar ben er eigenlijk niet mee bezig.”

“Sinds 2006 werk ik bij de Vlaamse overheid. Mijn huidige werkgever is het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Volwassen en Jeugd. Als beleidsmedewerker heb ik mee het Jeugdbeleidsplan uitgetekend. Dat 120 bladzijden tellend document omvat 24 strategische doelstellingen waar de Vlaamse overheid op inzet zoals gelijke kansen iedereen op school. Er zijn heel wat verschillende initiatieven, maar die zijn vaak verdeeld over de verschillende administraties, zoals welzijn, jeugd, onderwijs en werk. Een minimum aan coördinatie is dus wenselijk.”

Oud huis verkocht, nieuw huis gekocht

“We hebben onlangs een nieuwe woning gekocht. Dankzij de verkoop van ons oud huis valt de nieuwe afbetaling best mee. De eerstvolgende vijftien jaar gaan we maandelijks 700 euro betalen, een haalbare kaart. Het leuke is dat we een instapklaar huis aangekocht hebben, dat was een belangrijke voorwaarde die mijn vrouw gesteld had. Met een likje verf hier en daar komen we er goedkoop vanaf.”

 “Op dit moment zetten we ook geld opzij voor een laptop of een iPad, we zijn er nog niet helemaal uit. We hebben al een vaste computer, maar omdat zowel mijn echtgenote als ik soms thuis werken, hebben we een extra toestel nodig. Ik schat dat we daar tussen de 600 en de 1.300 euro aan uit zullen geven. Bovendien overweeg ik de aankoop van een e-reader. In principe kan je ook boeken lezen op je iPad, maar volgens vrienden lukt dat niet zo goed wanneer je buiten zit. Ik reken daarvoor op 150 tot 250 euro. Per boek betaal je dan nog eens 10 euro. We zijn echte boekenwurmen. Ik schat dat we nu al elke maand voor 50 euro boeken kopen.”

Zwak voor vinylplaten

“Ik heb ook een zwak voor vinylplaten, reken op 15 tot 18 euro voor een schijf. Ik weet dat er een heuse vinylrevival is, maar ik ben al langer een fan. Punk en hardcore, maar ook heel wat indierock zijn altijd op vinyl verschenen. Mijn beste aankoop ooit? Het klinkt vreemd, maar mijn drinkbus van Nalgene komt zeker in aanmerking. Ik drink vrij veel water en heb ze altijd bij de hand. Voor mij een grote luxe, ondanks de bescheiden aankoopprijs van 15 euro.”