3.088 euro bruto als HR Project Coordinator bij ING

Jona De Baerdemaeker (26)

Diploma: master in de psychologie
Burgerlijke staat: samenwonend
Extralegale voordelen: 13de en 14de maand, maaltijdcheques, volledige terugbetaling openbaar vervoer, gsm, winstparticipatie, kortingen op onder meer pretparken, hospitalisatieverzekering, pensioenspaarplan
Sparen: ja
Beleggen: neen
 

“In 2010 ben ik bij ING begonnen als Recruitment Consultant. Vandaag ben ik HR Project Coordinator. Samen met een team van acht personen werken we aan verschillende projecten, om zo dicht mogelijk bij onze 10.509 medewerkers te staan. Als Recruitment Consultant moest ik me enkel focussen op het rekruteringsproces, terwijl ik nu mee bouw aan meer algemene HR-projecten, waarbij we vaak van nul beginnen. Dat bevalt me wel. Ik vind het mooi dat ik van ING de kans krijg om te evolueren.”

“Netto verdien ik 1.790 euro. Elke maand probeer ik daarvan een fiks deel te sparen. Binnenkort gaan we op reis naar Thailand. Begin 2012 al hebben we voordelige tickets gekocht, voor 570 euro. Nu zijn we ons budget voor het verblijf aan het becijferen. Ik denk dat we in de hoofdstad Bangkok voor een goedkoop hotel gaan. De reis eindigen, doen we op de eilanden, waar we onszelf willen verwennen met duurdere hotels. ” 

“Het klinkt raar, maar mijn beste investering ooit was een reis van zes maanden naar Zuid-Amerika. Toen ik in 2009 afgestudeerd was, heb ik een half jaar interimwerk gedaan. Met het geld dat ik daarmee verdiend heb, heb ik alles kunnen betalen. Argentinië is me het meest bevallen, omdat het land zo divers is. Zo’n reis opent je blik op de wereld. Onbetaalbaar, zo’n ervaring.”

“Zoals iedereen shop ik graag, en verwen ik mezelf geregeld met een nieuwe aankoop. Wel probeer ik me vooraf zo goed mogelijk te informeren over prijs en kwaliteit. Dingen die ik echt niet nodig heb, probeer ik te niet te kopen, al lukt dat niet altijd. Meestal werk ik niet met een vooraf bepaald budget. Zo heb ik al schoenen gekocht van amper twee euro, maar ook van 200 euro.”