3.063 euro bruto als Process & Quality Coordinator bij SITA

Koen Van Roey (32)

Diploma: handelsingenieur
Burgerlijke staat: gehuwd
Extralegale voordelen: maaltijdcheques, firmawagen met tankkaart, gsm met abonnement, laptop en internet, bonus als kaderlid, groeps- en hospitalisatieverzekering, ‘employee shareholder’-programma
Sparen: ja
Beleggen: aandelen

Koen Van Roey werkt sinds 2004 als ‘Process & Quality Coordinator’ bij SITA, dat afval inzamelt, recycleert en verwerkt tot grondstoffen om opnieuw te gebruiken in de economie. “Mijn functie bestaat uit twee delen. Enerzijds moet ik ervoor zorgen dat de ISO-certificatie voor kwaliteit en milieu vlot verloopt in onze locaties in Vlaanderen en Brussel. Anderzijds ben ik verantwoordelijk voor de opbouw van het interne controlesysteem. Daarvoor werk ik samen met collega’s uit Nederland, Frankrijk en Duitsland. Heel fijn aan mijn werk vind ik de grote variatie.”

“Vijf jaar geleden, voor ik mijn vrouw leerde kennen, heb ik een appartement gekocht. Daarvoor betaal ik 543 euro per maand af. Afgelopen jaar heb ik er nog 4.500 euro in geïnvesteerd, zodat ik het later in goede staat kan verhuren. Ik heb bijvoorbeeld een nieuw dak laten leggen, de gang laten verven, en er zijn ook nieuwe sloten geïnstalleerd. Mijn hobby is lopen. Een paar loopschoenen kosten me 100 euro, maar aangezien ik jaarlijks zo’n 3.000 kilometer loop heb ik er elk jaar zo’n vijf paar nodig. Daarnaast heb ik een sporthorloge, dat 200 euro kostte. Iedereen zegt dat lopen goedkoop is, maar er gaat toch wel wat geld naartoe.”

“Er zijn ook nog de gespecialiseerde boeken, sportvoeding, een rugzak, speciale kledij, begeleiding, het verblijf, wedstrijden, enzovoort. Ik doe graag ‘trails’ in de Ardennen: lopen over kleine wandelpaadjes, door de natuur, of soms door een weide of een bos, als het pad wegvalt.”