2.903 euro bruto voor twee parttime jobs

Naam: Eva Van Regenmortel

Leeftijd: 32

Diploma’s: Licentiaat Geschiedenis & licentiaat Kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent

Burgerlijke staat: Samenwonend

Functie: Projectleider bij het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) en medewerker The Maarten Van Severen Foundation.

Bruto maandsalaris: 1.379 euro bij het CVAa (19 uur) en 1.524 euro bij The Maarten Van Severen Foundation (20 uur).

Extralegale voordelen: “Bij de ene werkgever krijg ik maaltijdcheques, een internet- en telefoonvergoeding, een hospitalisatieverzekering en een gratis treinabonnement. Bij de andere een fietsvergoeding.”

Opslag het voorbije jaar: “Neen”

Sparen: Pensioensparen

Beleggen: “Mijn huis is mijn enige investering.”

Eva Van Regenmortel werkt als projectleider bij CVAa en als medewerker van de Maarten Van Severen Foundation. Wat houdt haar job in en waar geeft ze haar geld aan uit?

“Het klopt wat ze zeggen: twee parttime jobs is zwaarder dan één voltijdse baan. Ik doe het eigenlijk uit noodzaak. Eerst werkte ik voltijds bij The Maarten Van Severen Foundation maar toen de subsidies werden teruggeschroefd, schoten ook mijn werkuren erbij in. Ik had geluk en kon met een vervangingscontract bij het CVAa aan de slag. Beide jobs hangen inhoudelijk samen: het inventariseren en ontsluiten van architectuurarchieven staat bij alle twee centraal.

“Omdat je naar verluidt veel belastingen betaalt met twee halftijdse functies, heb ik aan mijn werkgevers gevraagd om het maximale van mijn brutoloon af te houden. Zo sta ik straks niet voor verrassingen.”

Weekendje Utrecht: 250 euro

“Ik ben best spaarzaam, hou er geen dure hobby’s of een zware afbetaling op na. Het meeste geef ik uit aan ons interieur, aan cultuur en reizen. In januari zijn we een weekendje naar Utrecht geweest voor de tentoonstelling ‘Rietvelds Universum’ - dat heeft me 250 euro gekost. Musea en exposities staan vaak op het programma en meestal koop ik de catalogus: je bent er al snel 50 euro aan kwijt.

Stoel .04 Vitra: 751 euro

“Laatst heb ik een bureaustoel van Maarten Van Severen gekocht. Daar geef ik absoluut geld aan, niet omdat hij zijn waarde behoudt maar omdat het kwaliteit is. Het is gewoon echt een goed ding. Je kunt zeggen: zoveel geld voor een stoel! Maar ik zit er elke dag op.”

Tekst: Nathalie Van Laecke
Foto: Isabel Pousset