2.850 euro bruto als celhoofd bij het Agentschap Wegen en Verkeer

Peter Nielsen (42)

Diploma: kandidaat Industrieel Ingenieur
Burgerlijke staat: gehuwd
Extralegale voordelen: maaltijdcheques, gratis openbaar vervoer, hospitalisatieverzekering
Sparen: pensioensparen
Beleggen: neen

“Ik werk op de administratieve zetel van het Agentschap Wegen en Verkeer van de provincie Antwerpen. Samen met vijf collega’s behandel ik alle binnenkomende post. Weggebruikers signaleren ons zaken als kapotte straatlantaarns, of putten in de weg. We proberen zo veel mogelijk feedback te geven over hun vragen. Voorts ontvangen we allerlei parlementaire vragen die gesteld worden aan de minister van mobiliteit. Die sluizen we door naar de bevoegde ingenieurs.”

“Eind jaren 90 hebben we een woning gekocht in Wilrijk voor 5,3 miljoen Belgische frank. Dat is een prima investering gebleken. Maandelijks betalen we 1.000 euro af. Een paar jaar geleden hebben we de badkamer en de keuken grondig vernieuwd. Aan die werken hing een prijskaartje van 55.000 euro.”

“Ik ben niet iemand die graag geld uitgeeft, maar evenmin ben ik het type dat met allerlei budgetten werkt. Meestal merk ik pas op het eind van de maand dat ik veel geld heb uitgegeven. Gas en elektriciteit kosten elke maand 200 euro, boodschappen 600 euro. Als er interessante koopjes zijn, durf ik grote voorraden in te kopen. Mijn grootste recente aankoop was een wagen: een nagelnieuwe Corsa van 12.000 euro voor de achttiende verjaardag van mijn dochter. Niet goedkoop, maar je wordt maar één keer achttien, toch?”

“Voor mijn abonnement op Knack betaal ik om de drie maanden 50 euro. Maar het levert me ook geld op: via Knack heb ik een week Turkije geboekt voor de ongelooflijke prijs van 150 euro. Vlucht, hotels en rondreis inbegrepen. Een superkoopje dus.”

“Ik schat dat we elke maand minstens één keer naar het toneel gaan. De laatste keer ben ik gaan kijken naar ‘Fawlty Towers’, de Vlaamse theaterversie van de Britse komische reeks met John Cleese. Vooraf hebben we nog een hapje gegeten in de Stadsherberg, een betaalbaar restaurant met vooral Belgische klassiekers op de kaart. Je betaalt toch snel 25 euro per persoon, drankjes inbegrepen. We hebben mijn dochter en haar vriend getrakteerd. Alles bij elkaar kost zo’n avondje uit ons 200 euro.”