2.772 euro bruto als medewerker studentenvoorziening

Frederik Deschamps

Leeftijd: 40
Diploma: maatschappelijk assistent
Burgerlijke staat: gehuwd, vader van twee
Functie: medewerker Studentenvoorzieningen en Studentenadministratie bij K.U.Leuven-Kulak
Brutoloon: 2.771,64 euro
Laatste loonsverhoging: september 2011
Extralegale voordelen: groeps- en hospitalisatieverzekering    
Sparen: “Vorig jaar werd onze nieuwbouwwoning opgeleverd. Daar is veel geld naartoe gegaan.”
Beleggen: “Neen”

“K.U.Leuven-Kulak is een zogeheten bachelorcampus. Onze 1.400 studenten doorlopen hier de eerste jaren van hun academische opleiding. Voor de masters gaan ze naar de K.U.Leuven, onze moederuniversiteit. Kulak biedt diverse bacheloropleidingen aan zoals geneeskunde, rechten, geschiedenis, onderwijskunde, TEW en wiskunde. Als medewerker Studentenvoorzieningen en Studentenadministratie probeer ik studenten zo goed mogelijk van dienst te zijn op verschillende vlakken. Zo bieden we zelf 250 studentenkoten aan en zorgen we ook voor een kwaliteitsvol privé-aanbod. Studenten die het financieel moeilijk hebben of met familiale problemen zitten kunnen bij mij aankloppen. Ik help hen zo goed en kwaad als het kan. Verder ontferm ik me over studentenjobs, mobiliteit, sport en cultuur. We voeren een opendeurpolitiek: studenten hoeven geen afspraak te maken wanneer ze met vragen zitten. Dat betekent dat ik mijn planning soms helemaal moet omgooien. Flexibel zijn en je goed organiseren is dus de boodschap. Ik heb ook nog een heel andere job in bijberoep: skileraar in skischool van Komen. Soms ga ik mee met Intersoc als skichef.”

Vaste kosten: 2.400 euro per maand

“Vorig jaar zijn we verhuisd naar onze nieuwbouwwoning in Ooigem, op een kwartiertje rijden van mijn werk. Met de verkoop van ons vorig huis hebben we de bouw mee gefinancierd. Onze maandelijkse lening bedraagt 1.200 euro. Ik schat dat we nog eens 1.200 euro uitgeven aan boodschappen, nutsvoorzieningen, verzekeringen enzovoort. Je kan dus stellen dat onze 'vaste kosten' 2.400 euro per maand bedragen.”

Weekendje Mechelen 350 euro

“Op dit moment zijn we aan het sparen voor een nieuw tv-toestel. We kijken en vergelijken goed voor we beslissen. Degelijkheid en gebruiksgemak zijn onze belangrijkste criteria. Ik schat dat zo’n toestel tussen de 600 en de 700 euro gaat kosten. Mijn echtgenote en ik verwennen elkaar twee keer per jaar met een weekendje uit. De ene partner organiseert het maar verklapt de ander niets.”

Scabs, Sting en Lenny Kravitz voor 70 euro

“Als fervent sporter geef ik liever iets meer uit aan degelijk materiaal. Elke vier jaar koop ik nieuwe skibotten, reken daarvoor op 400 euro. Voor een gloednieuw paar latten leg je al snel 600 tot 700 euro neer. Ik doe ook aan atletiek: 100 en 200 meter spurt. Onlangs heb ik nieuwe spikes gekocht voor 144 euro dankzij een clubkorting. We hebben ook een festival meegepikt: voor 70 euro hebben we onder meer de Scabs, Sting en Lenny Kravitz aan het werk gezien op TW-Classic.”