2.737 euro bruto als hoofdmedewerker Logistiek IT bij Universiteit Gent

Naam: Erwin Plancke

Leeftijd: 38

Beroep: Hoofdmedewerker Logistiek IT bij Universiteit Gent

Diploma: Bachelor Germaanse Talen

Burgerlijke staat: Getrouwd

Bruto maandsalaris: 2.737 euro

Extralegale voordelen: Vakantiegeld, vermindering in studentenrestaurants, terugbetaling woon- en werkverkeer, smartphone met abonnement, dertiende maand, hospitalisatieverzekering

Sparen: “Van nul tot 300 euro”

Beleggen: “Neen”

Voorbije jaar opslag gekregen? “Neen, behalve een indexering van mijn loon.”

“Ik hou me onder andere bezig met het onderhouden van kopieermachines en printers, de ondersteuning van pc-klassen en pc-knooppunten in de auditoria en beurzen die it-ondersteuning nodig hebben, zowel voor de centrale administratie als de vakgroepen. Ik beschouw me als de ‘klusjesman’ van weleer, maar dan in een it-omgeving. Toffe job, dat wel.”

“Wij hebben acht jaar geleden een huis gekocht, toen de prijzen nog niet de pan uitswingden. We hebben er 125.000 euro voor betaald. Het was instapklaar, maar toch zouden we in de nabije toekomst willen verbouwen. Het is een vrij groot huis met veel ramen. Die verbouwing zal een grote hap uit het budget vragen: als we een derde willen doen waarvan we dromen, zitten we al aan een kost van 30.000 euro. Dat wordt dus nog een beetje sparen.”

Gadgetfan

“Ik ben een vrij grote gadgetfan, maar ik tracht mijn uitgaven toch te beperken tot 150 euro per drie maanden. Ik experimenteer graag met tablet-pc’s, de nieuwste usb-sticks en mini-computers. Maar ik ga niet mee in heel die iPhone- en iPad-hypes. Verder zing ik in een band. Ik heb me een microfoon aangeschaft, een model dat ook Elvis gebruikte. Daar heb ik toch 400 euro voor betaald."

"Ik hou ook van festivals, maar ik beland altijd op plekken waar je geen entree hoeft te betalen. Geen Pukkelpop of zo, maar kleine festivalletjes. En je mag me gerust een gastronoom noemen: ik ga graag lekker eten. Het liefst op een terras in het zonnetje, met een lekker biertje erbij. Aan bier spendeer ik maandelijks toch makkelijk 75 euro. Onze twee kinderen nemen uiteraard ook een hap uit ons budget, maar ik heb geen idee hoeveel dat precies is.”