Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

2.733 euro bruto voor 4/5de als psycholoog

Naam: Charlotte Vandaele

Leeftijd: 32

Beroep: Psycholoog in Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw Brugge

Diploma: Klinische psychologie en postgraduaat gedragstherapie

Burgerlijke staat: Gehuwd

Bruto maandsalaris: 2.733 euro voor een 30,5-urenweek

Extralegale voordelen: hospitalisatieverzekering, treinabonnement eindejaarspremie (746 euro)

Sparen:  “Neen, we hebben onlangs een huis gekocht. Sparen zit er voorlopig niet in. Pensioensparen doe ik wel. Dat is maandelijks 73 euro.”

Beleggen:  “Neen”

Voorbije jaar opslag gekregen?  “Mijn loon is aangepast aan mijn anciënniteit.”

“Ik werk als psycholoog op de afdeling Psychiatrische Intensieve Zorg  van het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw Brugge. De patiënten zijn zelden opgenomen uit vrije wil, maar werden geplaatst na een crisissituatie. Het is een gesloten afdeling."

"Mijn taak bestaat er in om samen met een team crisissen in te dijken en de mensen weer stabiel te krijgen voor ze doorverwezen kunnen worden naar een therapeutische afdeling of terug naar huis gaan."

"Het is een vrij intensieve job, maar ook een veelzijdige. Op onze afdeling wordt multidisciplinair gewerkt: de inhoudelijke verschillen tussen de disciplines zijn minder uitgesproken wat patiëntenwerk betreft. Ik vind dat ik betaald word naar de inhoud van mijn job.”

1.000 euro per maand afbetalen

“Sinds we een huis gekocht hebben, gaat het grootste deel van mijn loon naar verbouwingen en veel te dure architecten. Ik betaal maandelijks om en bij de 1.000 euro, elektriciteit, gas en water inbegrepen. We wonen in een erg oud pand, en ik heb soms het gevoel dat we stoken voor de mensen die langs ons huis lopen. Reken daar internet, telefonie (maandelijks abonnement 44,95 euro) en gsm bij (70 euro), en veel blijft er niet over.” 

 “Ik ben absoluut geen gadgetfreak. Mijn gsm is een erg eenvoudige (45 euro), en een iPod, iPad of fancy smartphone hoef ik niet. Waar ik wel onlangs geld aan uitgegeven heb, is een plooifiets (600 euro), maar die is onlangs gestolen, dus heb ik me een nieuwe, maar  goedkopere, gekocht (300 euro).

Weekje Zuid-Frankrijk: 450 euro

Ik ga graag eten, maar dat blijft nu beperkt tot maximum één keer per maand. Ik spendeer maximum 40 euro. Ik ga ook erg graag op reis, maar ook hier is het allemaal wat minder dan vroeger. Ik ben ooit eens naar Lapland getrokken voor een sneeuwtocht. Fantastische ervaring, maar wel duur. Nu ben ik net terug van een weekje Zuid-Frankrijk. We hebben er met tien vrienden een huisje gehuurd. Dat heeft me in totaal 450 euro gekost, eten en vertier inclusief. Ik maak er soms wel een sport van om zo goedkoop mogelijk te reizen en zo veel mogelijk te genieten. Shoppen? Neen, doe ik echt niet vaak, maar ik heb me onlangs wel getrakteerd op een jeans van 110 euro. Veel geld vind ik, maar ze zit me als gegoten.”