Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

2.700 euro bruto als analist-developer bij Connect People

Naam: Christophe Larbouillat

Leeftijd: 32 jaar

Diploma: A2 elektromechanica (Cobegge Andenne), graduaat in industriële informatica (INPRES Seraing)

Burgerlijke staat: single met twee kinderen

Bruto maandloon: 2.700 euro

Netto maandloon: 1.700 euro

Extralegale voordelen: bedrijfswagen met tankkaart, ecocheques, onkostenvergoeding van 10,29 euro netto per dag

Sparen? Pensioensparen

Investering? De aankoop van een huis in Andenne, nu drie jaar geleden

Christophe Larbouillat werkt voor Connect People, een bedrijf dat gespecialiseerd is in IT consultancy en algemene werving. Deze jongeman werkt momenteel als consultant voor een klant die in de streek van Charleroi actief is in de metallurgie. Hij doet er de industriële opvolging van de productie.

Wagen: 0 euro

“Ik heb drie jaar geleden een huis gekocht in Andenne en heb dit bijna helemaal gerenoveerd met de hulp van mijn familie. Dat heeft voor een hele besparing op manuren gezorgd. Ik betaal momenteel 550 euro per maand af voor de lening voor de aankoop van mijn huis en 270 euro voor de lening die ik ben aangegaan om de werken te bekostigen. Ik woon nog maar sinds juni in mijn nieuw huis, dus het is nog moeilijk om goed in te schatten hoeveel de kosten zullen bedragen. Gelukkig geef ik niets uit aan mijn auto, aangezien mijn werkgever die voorzien heeft.”

250 euro voor een biljartkeu

“Omdat ik behoorlijk wat geld in mijn woning investeer, is het alweer enkele jaren geleden dat ik nog op vakantie ben geweest. Ik veroorloof me wel een aantal pleziertjes zoals twee keer per maand op restaurant gaan eten en een wekelijks partijtje biljart met enkele vrienden van de club waar ik lid van ben. Het lidgeld kost ongeveer 40 euro per jaar, maar daar komen ook nog de kosten bij voor de rondjes die ik betaal. Terwijl we spelen drinken we namelijk wel een paar pinten. Ook een goeie biljartkeu kost wel iets: je hebt er in alle prijscategorieën, maar ik heb toch 500 euro betaald voor twee exemplaren van een deftige kwaliteit.”

Sparen: tussen de 200 en 400 euro

“Afhankelijk van de maand, probeer ik 200 à 400 euro opzij te zetten. Ik heb veel geld uitgegeven aan de aankoop van een tiental deuren (ongeveer  100 euro per stuk) en de inrichting van mijn huis (ongeveer 2.500 euro voor kleine meubelen, schilderijtjes en andere vormen van decoratie). De volgende grote aankoop die ik voorzie is het ombouwen van de zolder tot een kinderkamer.”