2.640 euro bruto als adviseur bij KBC

Naam: Bart Cuypers

Leeftijd: 24

Diploma: Bachelor Handelsingenieur, master T.E.W., master complémentaire en gestion des risques financiers aan Facultés Universitaires Saint-Louis (Brussel)

Burgerlijke staat: Single

Functie: Adviseur Bedrijfseconomische modellen

Werkgever: KBC

Brutoloon: 2.640 euro

Extralegale voordelen: “Maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag, dubbel en aanvullend vakantiegeld, variabele verloning,  geschenkcheques van 35 euro, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering”

Sparen: “Ik ben aan het sparen voor een huis en start binnenkort met pensioensparen Tak 21.”

Beleggen: ”Niet zo heel veel, maar ik heb wel aandelen gekocht van Velcan Energy, een Franse groenestroomproducent.”

Bart Cuypers werkt als adviseur bij KBC. In zijn job is hij voortdurend bezig met cijfers en berekeningen. Hoe beheert hij zijn eigen geld?

“Ik analyseer en rapporteer statistische/wiskundige modellen die gebruikt worden in de financiële rapportering bij KBC. Praktisch gezien controleer ik of de gebruikte modellen wel betrouwbaar zijn en of ze stroken met de internationale financiële rapporteringstandaarden (IFRS). Daarnaast rapporteer ik de conclusies van mijn analyse aan de financiële directie van de KBC groep. Zo beschikken zij over alle nodige informatie om onderbouwde beslissingen te nemen.”

1.000 euro voor seminarie

“Mijn huurappartement in het centrum van Antwerpen kost me 500 euro per maand. Een wagen heb ik niet,  ik reis elke dag met de trein naar Brussel. Ik ga graag uit: hapje eten, filmpje meepikken of gewoon een stapje in de wereld zetten. Een avondje uit kan vanaf 15 euro, maar als het een ‘zware’ avond is, kan dat bedrag al snel oplopen tot 50 euro."

"Voor een weekendje Amsterdam heb ik 250 euro neergeteld. Ik heb er een presentatie van T. Harv Eker bijgewoond, de bestsellerauteur van Secrets of the Millionaire Mind. In dat boek doet hij uit de doeken hoe je financieel succes kunt boeken en je uitgaven beter kan beheren.  Zo stelt hij onder meer dat je je spaarrekening moet opdelen in subspaarrekeningen in functie van je doel. Bijvoorbeeld een deel voor noodzakelijke uitgaven, een deel dat je spaart voor toekomstige uitgaven en een ander deel voor plezier. Ik hou wel van dit soort presentaties. Zo was ik onlangs in Rome voor een  vierdaags seminarie van Anthony Robbins, een kei in personal development. Ik heb meer dan 1.000 euro neergeteld om erbij te kunnen zijn.”

Nieuw horloge: 500 euro

“Dure merkkleren zijn aan mij niet besteed, maar ik spaar wel voor een degelijk horloge. Ik heb een paar goedkope horloges gehad die telkens stuk gingen. Zonde van het geld is dat. Vandaar dat ik nu een horloge wil kopen van zowat 500 euro. Mijn beste aankoop ooit was een iPod Touch van 200 euro. Ik heb die vier jaar geleden gekocht en gebruik hem bijna dagelijks. Naast mijn laptop ben ik het meest gehecht aan  mijn saxofoon. Die heb ik van m’n ouders gekregen toen ik twaalf was. Ik speel niet zo vaak meer als vroeger, maar als ik het doe, beleef ik er weer enorm veel plezier aan.”