Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

2.598 euro bruto als redacteur bij Sanoma Media Belgium

Naam: Stijn Despiegelaere

Leeftijd: 25

Beroep: Tv-redacteur bij Sanoma Media Belgium

Diploma: Bachelor Journalistiek

Burgerlijke staat: Vrijgezel

Bruto maandsalaris: 2.598 euro

Extralegale voordelen: Dertiende maand, maaltijdcheques, terugbetaling woon-werkverkeer, dubbel vakantiegeld

Sparen: “Ongeveer 1.000 euro per maand”

Beleggen: “Ik heb een paar Arcopar-aandelen, maar ik ben er echt weinig mee bezig.”

Voorbije jaar opslag? “Neen, behalve een indexering van mijn loon.”

“Ik schrijf alle teksten voor de tv-pagina’s van de VRT en werk mee aan de layout van de tv-pagina’s van Story en Teve-blad. Ik vind het best een boeiende job. Ik werkte hiervoor als redacteur en gamerecensent voor GUNK, evenwel zonder uitzicht op een vast contract. Toen ik de vacature zag bij Sanoma, ben ik er onmiddellijk achteraan gegaan. De job sloot meer aan bij mijn studies en ik wilde werk met meer doorgroeimogelijkheden. Ik heb me die overstap nog geen enkel moment beklaagd.”

“Onderhandeld over mijn loon? Niet meteen, neen. Il wou wel niet minder verdienen dan in mijn vorige job, 1.300 euro netto. Ik vond dat nogal logisch. Ik ben dus wel erg tevreden over mijn loon. Bovendien krijg ik maandelijks nog 21 maaltijdchecques (5,58 euro per stuk) en krijg ik mijn woon- en werkverkeer voor een stuk terugbetaald (113 euro). Tel daarbij die dertiende maand en het dubbel vakantiegeld (736 euro) en het zal niemand verbazen dat ik zeer tevreden ben.”

iPad 2: 610 euro

“Ik ben ook gepassioneerd door muziek. Ik speel bij de cabaretfanfare ’t Schoon Vertier. Optredens en wat freelancewerk zorgen voor extra zakgeld: ongeveer 150 euro per maand. Dat spendeer ik aan folietjes, impulsaankopen.”

“Ik huur heel goedkoop. Voor mijn appartement betaal ik maar 370 euro per maand, inclusief EGW. Ik heb geen auto of brommer; dat scheelt ook een aardige slok op de borrel. Ik probeer maandelijks zo’n 1.000 euro per maand opzij zetten. Ik haal dat niet altijd, maar meestal lukt het. Handig, want ik wil binnenkort investeren in een huis. Verder ben ik nogal een fan van gadgets: ik heb me onlangs een iPad 2 aangeschaft (610 euro) en een nieuwe gsm (550 euro). Ik ben ook verlekkerd op goeie wijn en single malt whisky. Dat mag iets kosten. Ik hou van Margaux-wijnen: een goeie fles kost al gauw 15 à 20 euro.”

“Vakantie? Ja. Samen met mijn zus en haar man. We gaan dit jaar via Bordeaux en Valencia naar Torrevieja, waar mijn oma een huisje heeft. Ik heb niet meteen een budget in mijn hoofd. Ik zie achteraf wel hoeveel ik uitgegeven heb.”