Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

2.584 euro bruto als cineast bij de Vlaamse overheid

Naam: Pol Corthouts 

Leeftijd: 57

Diploma: Onderwijzer en ergotherapeut

Burgerlijke staat: Gescheiden in 1983

Functie: Cineast bij de Vlaamse overheid, verantwoordelijk voor de cel crossmediale videoproducties

Brutoloon: 2584,27 euro

Laatste loonsverhoging: “In mei 2010 ben ik statutair geworden waardoor er netto iets minder overblijft dan toen ik contractueel was.”

Extralegale voordelen: “Maaltijdcheques, een dienstwagen voor werkverplaatsingen, een laptop, hospitalisatieverzekering en een fietsvergoeding.”

Sparen: “Ik doe sinds mijn 45ste aan pensioensparen.”

Beleggen: “Neen”

“Op dit moment ben ik de laatste hand aan het leggen aan een video die ambtenaren ertoe aanzet te stoppen met roken. Meestal maak ik korte filmpjes, maar op vraag van het ministerie van Onderwijs heb ik ook een film van een half uur gemonteerd, die schooldirecteurs wijst op de noodzaak van een goede brandbeveiliging. Het resultaat kan je op You Tube zien. Die film was een relatief grote productie met professionele acteurs. Als cineast ben je betrokken bij het hele project. Een boeiende job dus, die ik met veel plezier en enthousiasme al sinds 1999 doe.”

32.000 euro voor renovatie huis

 “Dertien jaar geleden heb ik een appartement gekocht voor 1.650.000 frank, omgerekend 42.000 euro! Het klinkt ongelofelijk, maar ondertussen heb ik al voor meer dan 48.000 euro geïnvesteerd in mijn appartement, meer dan de aankoopprijs dus!

"Vorig jaar heb ik ruim 32.000 euro betaald voor de renovatie van mijn living, inclusief vloerverwarming en een nieuw dak. Eigenlijk zou alles opnieuw moeten bezet worden en ik wil dolgraag nieuwe gordijnen en behangpapier. Maar mijn spaarrekening is ernstig geplunderd, dus moeten die plannen even de koelkast in.”

Supermarkt: 560 euro per maand

“Ik hou mijn uitgaven heel nauwgezet bij. In grote lijnen kan je zeggen dat de ene helft van mijn loon gaat naar water, elektriciteit en gas. De andere 50% spendeer ik aan verzorging, onderhoud en eten. Toen ik in 1976 begon te werken, verdiende ik netto 22.000 frank per maand. Ik weet heel precies dat ik maandelijks zowat 2.700 frank uitgaf in de plaatselijke supermarkt, zeg maar één achtste van mijn loon. Vandaag is dat bedrag opgelopen tot meer dan 560 euro per maand, bijna één derde van mijn huidig nettoloon.”

Grastrimmer van 84 euro

“Eerlijk: grote aankopen zitten er voor mij niet in. Een paar weken geleden heb ik een grastrimmer gekocht van 84 euro. Een paar jaar geleden heb ik bij Vandenborre een koelkast op de kop getikt voor 600 euro, inclusief 200 euro korting voor een lichte beschadiging. Tijdens de vakantie ga ik samen met vrienden op reis. Ik probeer het budget te beperken tot 300 euro. Op iets langere termijn hoop ik een Apple computer aan te schaffen. Als het een beetje meezit lukt dat binnen 8 jaar, wanneer ik op pensioen ga.”