2.574 euro bruto als coördinator bij 11.11.11

Naam: Greet De Prins (28)

Bruto maandsalaris: 2574 euro

Beroep: coördinator ‘Sing for the Climate’ bij 11.11.11

Diploma: licentiaat in de sociale en culturele agogiek, aggregaatsdiploma

Burgerlijke staat: single

Extralegale voordelen: terugbetaald woon-werkverkeer, gsm (enkel voor werk), maaltijdcheques van 6 euro, vakantiegeld, eindejaarspremie

Sparen: “Per maand ongeveer 400 euro, 880 euro pensioensparen in 2011”

“Ik werk nog maar een goeie twee weken opnieuw voor 11.11.11. Voordien was ik voor Artsen Zonder Grenzen anderhalf jaar in Congo en Zuid-Soedan, waar ik hielp met de coördinatie van gezondheidsprojecten. Voor 11.11.11 doe ik nu de coördinatie van het ‘Sing for the Climate’-project. We gaan op 23 september alle steden en gemeenten op hetzelfde tijdstip samen één lied laten zingen in het kader van The Big Ask, wat in december plaatsvindt. Van de zangsessies worden beelden gemaakt die we samen met Nic Balthazar tot één film zullen monteren. Die clip wordt gepresenteerd op de klimaatconferentie in Qatar. Het is hoog tijd om beleidsmakers weer wakker te schudden: het gaat niet goed met ons klimaat.”

Globetrotten en fietsen

“Aangezien ik anderhalf jaar in het buitenland gezeten heb, heb ik geen vast bestedingsprofiel. Ik woon nu gratis boven mijn grootvader. Ik zorg voor hem, en woon er erg graag. Het geld dat ik niet opzijzet, gaat naar mijn sociale leven en mijn passie: koersen.”

"Ik ben een fervent fietser, en zit bij een wielerclub. Voor mijn fiets heb ik eenmalig 1.800 euro uitgegeven; met de outfit erbij kwam daar nog een stukje bij. Duur? Ja, maar ik investeer liever één keer in degelijke materialen die jaren meegaan dan elk jaar iets nieuw te moeten kopen. Per week ga ik ongeveer twee keer uit eten (40 euro per keer), vooral met studiegenoten/vrienden. Een bont gezelschap van verschillende nationaliteiten, die ik de laatste jaren leren kennen heb. Als ik niet aan het werk ben, reis ik graag met de rugzak en low budget. Ik ben de laatste jaren onder meer in India en Brazilië geweest. En aangezien ik graag lees, heb ik me een e-reader gekocht (130 euro). Makkelijk en licht, met daarin alle boeken die ik op reis wil lezen.”