2.520 euro bruto als veiligheidsassistent bij de MIVB

Naam: Ceylan Altinok

Leeftijd: 25

Diploma: bachelor in informatica en automatiseringssystemen

Beroep: assistent van de verantwoordelijke voor de veiligheid van het rollend materiaal bij de MIVB, staat in voor het formaliseren en opvolgen van de veiligheidregels in de metrostations Delta en Jacques Brel

Burgerlijke staat: ongehuwd

Bruto maandsalaris: 2.520 euro

Extralegale voordelen: hospitalisatieverzekering, gratis openbaar vervoer, maaltijdcheques ter waarde van 120 euro per maand

Sparen: 300 à 400 euro per maand

Investeringen: in de toekomst een huis of appartement

Ceylan Altinok werkt als veiligheidsassistent bij de openbare vervoersmaatschappij MIVB in Brussel. Hij zorgt voor het formaliseren en opvolgen van de veiligheidsregels in de metrostations Delta en Jacques Brel. Als 25-jarige verdient hij 2.520 euro bruto per maand. Waar geeft hij zijn loon zoal aan uit?

Opleiding: 300 euro per maand

“Ik volg avondlessen om een master als industrieel ingenieur te behalen. Ik besteed er veel tijd aan, ten koste van mijn hobby’s. Het kost me bovendien een aardige duit, zo’n 300 euro per maand. Dat bedrag dekt onder meer mijn verplaatsingskosten, mijn boeken, mijn inschrijvingsgeld voor gespecialiseerde opleidingen en het opzoeken van documentatie in bibliotheken. Toch houd ik af en toe nog wat vrije tijd over. Dan ga ik winkelen, bezoek ik mijn familie of ga ik uit met vrienden.”

Huur: 400 euro per maand

“Ik huur een appartement dat me 400 euro per maand kost, plus nog ongeveer 120 euro aan bijkomende kosten. Op termijn zou ik willen investeren in een huis of een appartement. Ik weet nog niet goed wat ik precies wil kopen, maar ik spaar wel al elke maand 300 à 400 euro om iets te kunnen kopen. Hoe dan ook ben ik niet van plan om iets te kopen voor het einde van mijn studies. Ik denk dat ik idealiter nog vijf of zes jaar ga wachten.”

Auto: 11.000 euro

“Mijn laatste grote uitgave was de aankoop van mijn auto, die ik nu ongeveer een jaar heb. Hij was nagenoeg nieuw en ik heb er bijna 11.000 euro voor betaald. Voor mij was dat een zware investering, maar ze was noodzakelijk voor mijn comfort. Ik wou een auto waar ik gedurende verschillende jaren op kan rekenen.”