2.454 euro bruto als payrollbeheerder bij Acerta

Natacha Fermont (31)

Diploma: bachelor sociaal werk
Burgerlijke staat: samenwonend, twee kinderen
Extralegale voordelen: maaltijdcheques van 7 euro, extralegale gezinsvergoeding, hospitalisatieverzekering, pensioenverzekering, 13de en halve 14de maand, gewaarborgd loon bij ziekte en moederschapsrust
Sparen: ja
Beleggen: nee

“Via een vriendin die bij Acerta werkte, ben ik zo’n 4,5 jaar geleden hier terecht gekomen. Acerta is een partner in human resources voor zowel kleine starters als grote ondernemingen. Anderhalf jaar geleden ben ik naar het sociaal secretariaat verhuisd om payrollbeheerder te worden. Die wetgeving sprak me meer aan dan de kinderbijslag, de afdeling waar ik eerste werkte, en bovendien kon ik hier interessante opleidingen volgen. De sociale wetgeving komt ook bijna dagelijks in het nieuws; het is dus een boeiend thema. Op dit moment werk ik vooral voor kleinere kmo’s, wat ik heel graag doe. En het leuke aan Acerta is dat, als ik binnen een paar jaar klaar ben voor grotere of andere projecten, ik binnen de organisatie kan doorgroeien. Er wordt altijd eerst intern gezocht naar kandidaten voor vrijkomende jobs.”

“In 2009 hebben we een huis gekocht, en we sparen nu voor de aanpassingen die we willen doen. Zo hebben we al dubbel glas geplaatst voor 14.500 euro. Op dit moment sparen we voor een zolderkamer, en de volgende stap wordt een extra kinderkamer. We hebben twee kinderen, van twee en drie jaar. Voor hen koos ik een job dicht bij huis, en ik werk voltijds op vier dagen. Toen ze nog met tweeën naar de crèche gingen, kostte dat ons 600 euro per maand. Nu gaat de oudste al naar school, dat scheelt.”

“Een voordeel van mijn werkgever zijn de extra kortingen die ik krijg. Zo betaal ik voor mijn fitnessabonnement maar 43 euro per maand in plaats van 75. En ook ons dierentuinabonnement is goedkoper. Een gezin betaalt normaal 179 euro per jaar. Wij krijgen zo’n 40% korting.”