2.406 euro bruto als rekruteerder bij Stad Antwerpen

Naam: Nick Van Abbenij

Leeftijd: 39

Diploma: Hoger secundair onderwijs

Burgerlijke staat: Samenwonend

Functie: Rekruteerder bij Stad Antwerpen.

Brutoloon: 2.406,91 euro

Laatste loonsverhoging: November 2010

Extralegale voordelen: “Maaltijdcheques, laptop,  gsm en een gratis hospitalisatieverzekering.  Als stadsmedewerker geniet ik van kortingen in winkels, pretparken en bioscoopcomplexen.”

Sparen? “Ik spaar maandelijks 250 euro en doe ook aan pensioensparen.”

Beleggen? “Dat laat ik over aan mijn partner.”

“Na een carrière in de mode- en de hotelsector ging ik in 2005 bij de stad Antwerpen aan de slag als administratief bediende. Vorig jaar werd ik bevorderd tot rekruteerder. Samen met mijn collega’s plannen en organiseren we de selectieprocedures van de stad. Zo bepalen we onder meer welke competenties er getest moeten worden, kwestie van de juiste man of vrouw op de juiste plaats te krijgen. Op dit moment ben ik bezig met de selecties voor het MAS, het nieuwe museum dat binnenkort de deuren opent.”

Aankoop huis: 315.000 euro

“Samen met mijn vriend kocht ik twee jaar geleden een nieuw huis op het Antwerpse Zuid, kostprijs: 315.000 euro. Onze maandelijkse afbetaling blijft gelukkig binnen de perken, omdat we allebei een eigen kapitaalsinjectie gedaan hebben. Ons huis is met voorsprong de beste aankoop die ik ooit gedaan heb. We hebben een tuintje waar we ondertussen al een jaar van genieten. Niets zo heerlijk als na een drukke werkweek zorgeloos te genieten in de loungezetel op ons terras! Voor onze tuinset hebben we trouwens 1.000 euro neergeteld.”

“Vorig jaar zijn we naar Gran Canaria geweest. We kozen voor een luxehotel waar we tien dagen van platte rust hebben genoten. Een frisse duik in het zwembad, veel bijlezen en af toe wat shoppen: meer moet dat niet zijn. Het totaal kostenplaatje voor ons tweetjes bedroeg zowat 1.600 euro. Reizen en citytrips zijn behoorlijk duur, maar je houdt er wel goede herinneringen aan over, “money well spent” dus.”

LED-tv: 3.000 euro

“Onze duurste aankoop van de voorbije maanden was een LED-tv van 3.000 euro. Verder heb ik een lichte cd- en boekenverslaving. Die kost me maandelijks ongeveer 75 euro. Ondertussen ben ik al een paar maanden helemaal weg van een Electra-fiets. Die heeft een retro-look en trapt bovendien heel comfortabel. Prijskaartje: om en bij de 800 euro. Er staat er al eentje op mijn verlanglijst.”

Tekst: Dirk Blijweert
Foto: Michel Wiegandt