2.404 euro bruto als maatschappelijk werker

Naam: Jamal Toualla

Leeftijd: 30

Diploma: Maatschappelijk werker

Burgerlijke staat: Ongehuwd

Functie: Beheerder Projectenfonds Verscheidenheid bij vzw Antwerpen Sportstad

Brutoloon: 2.404,05 euro

Laatste loonsverhoging: “Neen”

Extralegale voordelen: “Maaltijdcheques van 6 euro, hospitalisatie- en groepsverzekering, fietsvergoeding en vrij veel vakantiedagen” 

Sparen: “Ik zet doelbewust geld opzij voor als het wat minder gaat. Dat klinkt conservatief zeker? Maar ja, vroeger was het dan ook beter, nietwaar?”

Beleggen: “Neen”

“Vzw Sportstad wil de Antwerpenaar zo veel mogelijk aan het sporten krijgen.  Bovendien willen we het bestaande sportaanbod van de stad promoten.  Zelf houd ik me bezig met een project rond diversiteit."

"Clubs willen bijvoorbeeld mensen met een handicap aantrekken of de betrokkenheid van allochtone ouders verhogen. Ik ben hun eerste aanspreekpunt en probeer alvast de haalbaarheid van het project in te schatten. Netwerken betekent vaak avond- en weekendwerk."

"Clubs met een goedgekeurd dossier mogen niet alleen rekenen op een budget, maar krijgen ook administratieve ondersteuning.”

Nieuwe LED-tv: 600 euro

Sinds vorig jaar huur ik een huis op wandelafstand van mijn werk. De 450 euro die ik ervoor betaal, valt best mee: het appartement was helemaal in orde. Een huis kopen zit er niet meteen in, dat is weinig realistisch wegens te duur. Bij de verhuis heb ik alles nieuw gekocht. Ik ga zeker niet voor het goedkoopste op de markt, maar kijk wel uit waar er zaakjes te doen zijn. Mijn nieuwe LED-tv was 1.000 euro geprijsd, maar heeft me dankzij een interessante actie amper 600 euro gekost. Mijn slaapkamer kwam op 2.000 euro, voor een stel zetels betaalde ik 1.000 euro.”

“Ik ben geen autofreak: geef mij maar het openbaar vervoer. Toch heb ik een paar maand geleden een Renault Clio op de kop getikt voor 3.500 euro. Het karretje brengt me van A naar B, meer moet dat niet zijn, toch? Ik heb ook een fitnessabonnement  van amper 15 euro per maand bij Just Fit, een lowbudgetclub.”

Drie weken Thailand: 2.000 euro

“Als gestructureerde chaoot heb ik echt nood aan een smartphone. Ik maak van bijna alle applicaties gebruik: Skype, agendabeheer, internet, fotocamera, noem maar op. Ik heb heel bewust gekozen voor een Samsung, omdat de applicaties gratis zijn. Voor het tweedehandstoestel heb ik 250 euro betaald, in de winkel kost dat nieuw 600 euro.  Thailand, Brazilië, Marokko, Ierland, ik ben verzot op reizen. Meestal proberen we vooraf een appartement te boeken, dat is vaak goedkoper dan een hotel. Voor drie weken Thailand was ik amper 2000 euro kwijt.”