2.400 euro bruto als projecttekenaar

Naam: Eline Van Doorsselaer

Leeftijd: 23

Beroep: Projecttekenaar bij Willy Naessens Industriebouw

Diploma: industriële wetenschappen in de bouwkunde

Burgerlijke staat: ongehuwd, thuiswonend

Bruto maandsalaris: 2.400 euro

Extralegale voordelen: Eindejaarspremie, maaltijdcheques, vakantiespeelplein (georganiseerd op de site van Willy Naessens, voor de kinderen van alle werknemers)

Beleggen: “Neen”

Sparen: “Een derde van mijn nettoloon: ongeveer 500 euro per maand”

Eline Van Doorsselaer startte zes maanden terug als projecttekenaar bij Willy Naessens Industriebouw in Elsegem. Vers van de schoolbanken. Tijdens haar opleiding volgde ze al vier weken stage bij de industriebouwer, en kon er na de positief geëvalueerde leertijd aan de slag. Van Doorsselaer: “Tijdens mijn stage heb ik met de werfleiding samengewerkt, op het studiebureau, in de verkoop,... Ik kon proeven van alles.” Ze zag in die periode dat de sfeer goed zat in het bedrijf. “Dat vind ik echt belangrijk, die familiale sfeer. Ik kan stichter Willy Naessens ook gewoon aanspreken, onlangs gingen we samen met hem zelfs naar een opening van een project.”

Eline werkt nu op het studiebureau als tekenaar. “Ik krijg een project toegewezen en zorg ervoor dat alle stukken in prefab-beton worden uitgetekend, en ik bestel die ook. We werken in teamverband, heel leuk.” Eline is tevreden met haar ‘startsalaris’. “Ik kan hier doorgroeien, dat primeert voor mij op een hoger startsalaris als pas afgestudeerde. Ik ken oud-studenten die resoluut voor het hoogste salaris gingen, maar meteen ook onder veel stress gebukt gaan. En de Willy Naessens Group werkt met een ‘beloning naar verdiensten’. Op basis van mijn prestaties kan ik in een hogere salarisklasse terechtkomen.”

Tennis en volleybal: 1.000 euro/jaar

Eline woont nog thuis, en betaalt maandelijks een bedrag aan haar ouders voor kost en inwoon. Binnenkort wil ze met haar vriend iets huren, later willen ze bouwen. Andere grote uitgavenposten heeft ze niet, behalve de auto (250 euro per maand, alles inbegrepen). “Ik kocht die net voor ik hier begon te werken. Ik woon 40 km van het werk, gelukkig heb ik geen files.” Aan tennis en volleybal geeft ze 1.000 euro per jaar uit. Maar reizen doet ze liever low budget. “Meestal verblijven we op campings.”