2.335 euro bruto als cliëntenadviseur bij KBC

Naam: Laura Derek

Leeftijd: 25

Diploma: Bedrijfsvertaler/tolk aan de Katholieke Hogeschool Limburg

Burgerlijke staat: Samenwonend

Functie: Cliëntenadviseur bij KBC

Brutoloon: 2.335 euro

Laatste loonsverhoging: “Neen”

Extralegale voordelen: Maaltijdcheques (7 euro met een eigen inbreng van 1 euro), dubbel en aanvullend vakantiegeld, groeps- en hospitalisatieverzekering, individuele en groepsbonus en een vergoeding voor het woon-werkverkeer.

Sparen: “Volgend jaar willen we een paar reizen maken, daar zetten we nu geld voor opzij. Verder doe ik aan pensioensparen en zetten we iets opzij om later te bouwen of te kopen.”

Beleggen: “Voorlopig niet”

Laura Derek is cliëntenadviseur bij KBC. Wat doet ze met het geld dat maandelijks op haar loonbriefje verschijnt?

“Rekeningen openen, volmachten regelen, advies geven over beleggingen en verzekeringen, als cliëntenadviseur houd ik me met een heleboel dingen bezig. Ik breng de helft van mijn tijd door aan het loket, de andere helft in een bureau achteraan het kantoor." 

"Die regeling bevalt me wel. Aan het loket word je soms geleefd en kom je nauwelijks aan andere dingen toe. In het bureau kan je rustig doorwerken aan dossiers of mensen ontvangen.”

“Mijn vriend en ik wonen in een appartement op een industriezone. Het is een soort conciërgewoning. Voor ons is dat een zeer voordelige regeling: we betalen 500 euro per maand en hoeven geen extra kosten te betalen. Verwarming, elektriciteit en water zijn dus gratis, wat mooi meegenomen is. Voorlopig kijken we nog niet uit naar een huis omdat mijn vriend nog studeert. Als hij werk heeft, gaan we het zeker overwegen.”

650 euro voor een skireis

‘Onlangs heb ik een skireis geboekt. We gaan tijdens de krokusvakantie met veertien vrienden naar een chalet in Ellmau, Oostenrijk.  Het verblijf alleen kost ons 250 euro per persoon. Ik schat dat we aan eten, huur van skimateriaal en een skipas nog eens 400 euro uitgeven. Later op het jaar gaan we allicht naar New York. Die reis ligt nog niet vast, maar volgens mij zullen vlucht en hotel samen zowat 1.000 euro per persoon kosten. Daar komt natuurlijk nog een budget bovenop voor eten, amusement en winkelen natuurlijk! Zoals elke vrouw ga ik graag shoppen. Vroeger kocht ik regelmatig iets nieuws bij H&M. Tegenwoordig ga ik vaker op zoek naar exclusieve stukken. Die kosten meer maar gaan langer mee. “

Muziekfestivals: 400 euro

“Ik heb een tweedehands Fiat Bravo gekocht, met 60.000 kilometer op de teller. Prijskaartje: 9.800 euro. Verder heb ik dit jaar verschillende festivals bezocht, onder meer Tomorrowland. Je bent al snel 400 euro kwijt, eten en drinken inbegrepen. Een van mijn beste aankopen is een Nespressomachine. Dankzij een kortingsbon heb ik er maar 130 euro aan uitgegeven.”