2.300 euro bruto als junior mechanical design engineer bij Voxdale

  • Dimitri Willems (22)
  • Diploma: Industrieel Ingenieur Elektromechanica
  • Burgerlijke staat: single
  • Extralegale voordelen: treinvergoeding, tussenkomst gsm, een laptop en maaltijdcheques
  • Sparen: ja
  • Beleggen: voorlopig niet

“Vorig jaar ben ik afgestudeerd. Toen al kreeg ik tientallen jobaanbiedingen. Detacheringbureau Maandag stelde me voor aan Voxdale, een Antwerps engineeringbureau. Het klikte meteen. Voxdale zet sterk in op R&D en dat bevalt me wel. Er gebeurt in België relatief weinig onderzoek, vandaar dat ik deze kans niet wou laten liggen. Een ingenieur moet niet alleen dingen ontwerpen, hij moet ook zaken analyseren en oplossen. Dat is precies waar ik mij mee bezig houd. Eén van onze klanten heeft een soort stift waarmee je schimmels van vingernagels kunt verwijderen. De stift breekt nogal makkelijk, omdat het antischimmelproduct vrij zuur is. Daarom bekijken we nu of er geen andere materialen bestaan die minder broos zijn. Daar komt in de eerste plaats research bij kijken. Zo probeer ik informatie los te krijgen van leveranciers. Vervolgens ga ik zelf aan de slag met testmaterialen in onze productiehal. Fantastische job, als je het mij vraagt.”

“Ik woon voorlopig thuis en kan dus veel sparen. Aan mijn ouders betaal ik elke maand 400 euro voor kost en inwoon. Voor dat geld kan je onmogelijk alleen gaan wonen. Sinds kort moet ik ook de brandstof van mijn wagen betalen. In principe ga ik met de trein naar het werk, maar daarnaast leg ik behoorlijk wat kilometers af. Ik schat dat ik maandelijks toch zo’n 75 euro uitgeef aan benzine.”

“Ik voetbal bij Grasheide. Eén keer per jaar trakteer ik mezelf op een goed paar voetbalschoenen. Daar moet je al snel 100 euro voor neertellen. Onlangs heb ik loopschoenen van Adidas gekocht voor 220 euro. Shoppen doe ik vier of vijf keer per jaar. Ik laat me meestal adviseren door vriendinnen die perfect weten wat in is en wat niet. Als student had ik een budget van 300 euro, nu is dat 500 euro. Ik durf al eens 40 euro uit te geven voor een T-shirt, terwijl vroeger 20 euro de limiet was.”

“Uitgaan doe ik vooral in Antwerpen, omdat daar meer te beleven valt. Als ik Bob ben, is het relatief goedkoop. Maar als ik niet moet rijden, ben ik algauw 50 tot 60 euro kwijt. Mijn gsm is binnenkort aan vervanging toe. Mijn budget ligt rond de 400 euro, dus de nieuwe iPhone vind ik nogal prijzig.”