2.250 euro bruto als copywriter bij LDV United

Dennis Vandewalle (27)

Diploma: meester in de beeldende kunsten
Burgerlijke staat: wettelijk samenwonend
Extralegale voordelen: bedrijfswagen met tankkaart, gsm-abonnement, laptop
Sparen: “Ja”
Beleggen: “Nee”

“LDV United is voor mij een sterk reclamebureau met een uitzonderlijk aangename werksfeer. Als copywriter werk ik samen met art director Dries De Bruyn. Wij bedenken en werken creatieve concepten uit voor heel diverse klanten. Uiteraard is het niet zo dat ik nooit een beeld bekijk en dat mijn art director nooit een woord schrijft. Momenteel ben ik volop aan het schrijven voor Red Bull en werken we ook aan ‘Vers van de bakker’, de nieuwe campagne van de VLAM. Ook van Het Nieuwsblad en Opel hoor je momenteel spots van ons op de radio. De pooltafel, elke middag heerlijk vers brood en beleg en een prachtige uitzicht op de Schelde maken het extra leuk.” 

“Voordien werkte ik bij General Motors. Ik verdiende er goed mijn brood, omdat ik in shiften werkte en omdat al mijn overuren aan 150 of zelfs 200 procent werden uitbetaald. Nu verdien ik ongeveer hetzelfde, maar doe ik mijn job met  passie, en heb ik ook meer extralegale voordelen en doorgroeimogelijkheden.”

“Ik doe ook aan pensioensparen en zet elke maand wat opzij voor een reisje, om af en toe iets nieuws te kopen voor het interieur of als buffer voor eventuele onverwachte kosten.”

Tweedehands motor: 4.000 euro

“Momenteel ben ik samen met mijn vriendin hard aan het sparen om een huis te kopen. We hebben ons appartementje verkocht en zijn nu op zoek naar iets nieuws. Vorig jaar heb ik ook een tweedehands motor gekocht. Die heeft me ongeveer 4.000 euro gekost. Voor mijn racefiets betaalde ik 800 euro. Omdat ik weet dat reizen belangrijk is voor mijn vriendin, ga ik samen met haar elk jaar op reis.”