2.244 euro bruto als starter bij bpost

Naam: Alizé Buyle

Leeftijd: 24

Burgerlijke staat: ongehuwd

Diploma: master in de communicatiewetenschappen aan de UGent en postgraduaat in management en communicatie

Functie: Young Starter Project Leader bij bpost

Bruto maandsalaris: 2.244 euro

Netoo maandsalaris: 1.380 euro

Extralegale voordelen: maaltijdcheques (6 euro), groeps- en hospitalisatieverzekering, eindjeaarspremie plus een bonus die afhangt van de resultaten van bpost, de resultaten van de afdeling en de eigen resultaten

Sparen: tussen de 500 en 800 euro, afhankelijk van de maand.

Alizé Buyle is Young Starter Project Leader sinds bijna een jaar. Ze werkt veel op het terrein, wanneer ze de planning van de wetenschappelijke studies rond de fysieke inspanningen van postbodes coördineert, en wanneer ze feedback vergaart.

“Ik woon nog bij mijn ouders, ik heb dus geen huurkosten of een lening af te betalen. Het overgrote deel van mijn uitgaven houdt verband met mijn passie: paardrijden. Ik heb een eigen paard, waarvoor ik 240 euro per maand betaal in een manège. Daar komen de lessen bij – ongeveer 100 euro per maand - , de kosten voor de smid om de 8 à 10 weken, en de kosten voor de wedstrijden waar ik bijna elk weekend aan deelneem. Ik denk dat ik makkelijk 400 euro per maand uitgeef aan mijn passie, als ik geen bijkomende kosten heb bij de veearts tenminste.”

Sparen: tussen de 0 en de 800 euro

“Ik rijd nu met een oude wagen, die ik van mijn moeder heb gekocht. Benzine kost mij ongeveer 150 euro per maand, zonder onderhoud, de banden of de verzekering mee te tellen. Ik heb als doel om in 2012 een nieuwe Jeep te kopen om een aanhangwagen te kunnen trekken en mijn paard te vervoeren. Ik heb nog geen definitieve keuze gemaakt, maar ik reken op een budget van maximaal 25.000 euro. Ik spaar ook voor een ander groot project, samenwonen met mijn vriend vanaf volgend jaar. Het bedrag dat ik opzijzet verschilt sterk van maand tot maand, afhankelijk van mijn uitgaven. Sommige maanden spaar ik niets, andere maanden slaag ik erin om tussen de 500 en 800 euro over te houden."

Zadel: 1.400 euro

"Mijn laatste grote uitgave was een zadel voor mijn paard. Budget: 1.400 euro. Ik ben ook een week naar Kos gertrokken, voor 800 euro. Ik ga gemiddeld twee keer per jaar op vakantie, plus een of andere citytrip, maar dat zal zeker moeten verminderen als ik ga samenwonen met mijn vriend."