Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

2.191 euro bruto als lerares informatica

Naam: Cindy Spriet

Leeftijd: 22

Diploma: Professionele Bachelor Handel-bureautica aan het KATHO Torhout

Burgerlijke staat: Ongehuwd

Functie: Leerkracht informatica en economische vakken in het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Waregem

Bruto maandsalaris: 2.191 euro

Extralegale voordelen: “Een lerarenkaart die me in musea en sommige winkels korting oplevert.”

Opslag het voorbije jaar: 50 euro bruto per maand (anciënniteit)

Sparen: “Ik doe aan voorhuwelijkssparen en stort maandelijks een vast bedrag op mijn spaarrekening.”

Beleggen: “Neen”

Cindy Spriet is lerares informatica en economische vakken aan het O-L-V-Hemelvaartinstituut in Waregem. Aan wat spendeert ze het geld dat ze iedere maand op haar loonbriefje vindt?

Omdat ik les geef in de eerste en tweede graad van het ASO, TSO én BSO wordt mijn loon op een nogal ingewikkelde manier berekend. Maar ik ben best blij met wat ik verdien. En ik geniet van de afwisseling: elke dag voor de klas is anders. In de ene richting draait het vooral om kennis overbrengen, de andere zijn meer op de dagelijkse praktijk gericht.

Maar de band met de leerlingen is super. Ze zijn tussen dertien en zestien, een interessante leeftijd. De jongste mag ik nog wat bemoederen, terwijl de ouderen al een pittige discussie kunnen smaken.”

Week Mallorca: 630 euro

“Ik heb veel geluk: ik woon nog thuis en hoef geen huur te betalen. Daardoor kan ik maandelijks ongeveer 1.000 euro opzij zetten. Maar ik geef wel wat uit aan mijn auto. Onderhoud, verzekeringen en benzine kosten me gemiddeld 200 euro per maand. Jammer genoeg heb ik er net één van mijn zijspiegels af gereden, de rekening loopt dit keer dus op.

Kleren en schoenen zijn een tweede uitgavenpost. Op school moet je deftig voor de dag komen, vind ik. Niet dat ik naar chique winkels of designboetieks loop, het meeste koop ik in confectiezaken. Ik doe er 30 à 40 euro per week op.”

“Mijn vriend is een fervent wielrenner en rijdt vaak wedstrijden in het weekend, daardoor gaan we zelden uit. Vorige maand gingen we een week naar Mallorca op vakantie. Dat heeft me 630 euro gekost. Deze zomer trekken we er nog eens samen op uit, ook dan houden we het budgetvriendelijk.”

Fototoestel: 148 euro

“Ik zocht een goed fototoestel, één waarmee ik snel na elkaar foto’s kon maken. Het is een Nikon Coolpix camera geworden, ik heb er 148 euro voor betaald. Een koopje, en goed gerief: ik heb mijn lief nog geen enkele keer gemist als hij voorbij schiet op z’n fiets.”