Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

2.150 euro bruto als netweaver consultant

Naam: Jana De Klerk

Leeftijd: 21

Beroep: netweaver consultant bij Ordina

Diploma: toegepaste informatica aan de Brusselse Erasmushogeschool

Burgerlijke staat: samenwonend

Bruto maandsalaris: 2.150 euro bruto

Extralegale voordelen: Bedrijfswagen en tankkaart, maaltijdcheques van 6 euro, netto-onkostenvergoeding van 150 euro/maand, laptop, terugbetaling gsm-kosten, groeps- en hospitalisatieverzekering

Sparen: “Volgend jaar verhuis ik met mijn vriend naar een huurwoning. We zetten nu wat geld opzij voor meubelen.”

Beleggen? “Neen”

“Officieel ben ik sinds 1 juli 2011 in dienst van Ordina, maar ik ken het bedrijf al langer dankzij een stage. Op dit moment help ik klanten met hun SAP-software, waarmee ze alle bedrijfsprocessen kunnen beheren, van aankoop tot personeelszaken en boekhouding."

"Ik specialiseer me in Sybase, een toepassing waarmee je die software ook op mobiele telefoons of tabletcomputers kunt laten lopen. Tijdens mijn stage had ik daar ook al onderzoek naar gedaan. In november mocht ik zelfs een lezing geven op een gespecialiseerde beurs.”

550 euro voor een volledig vernieuwd huurhuis

“Momenteel woon ik samen met mijn vriend bij diens vader. Ik betaal elke maand 175 euro voor kost en inwoon. In maart of april willen we verhuizen naar een huurhuis, eigendom van de moeder van een vriend. De huurprijs van 550 euro is mooi meegenomen: wij betalen relatief weinig voor een prima huis, en de moeder van onze vriend weet dat ze betrouwbare huurders onderdak verschaft.”

“We zetten intussen geld opzij voor wat meubelen. Ik schat dat een budget van zowat 6000 euro moet volstaan. De LCD-televisie van Philips die we vorig jaar voor 430 euro kochten, verhuist gewoon mee. Ik ben bezig aan een lijstje met allerlei keukenspullen. Zodra er me iets te binnen schiet, schrijf ik het op.”

“Onze laatste grote aankoop was een PlayStation 3. Voor 400 euro kregen we een pakket met twee afstandsbedieningen en vijf spelletjes, een goede deal. Je kan er trouwens niet alleen mee gamen, maar ook blu-rayfilms op bekijken en streamen.”

130 euro voor paardrijden

“Ik ben een beetje een atypische vrouw die liever gadgets dan kleren koopt. Om het half jaar koop ik een nieuwe gsm. Momenteel heb ik een Sony Ericsson Xperia Neo, prijskaartje 350 euro. Gsm’s zijn niet zozeer hebbedingen: ik vind ze ook professioneel interessant, vooral de software dan. Na onze verhuis wil ik ook gaan paardrijden. In de manege vlakbij ons toekomstige huis kost een abonnement voor drie maanden 130 euro, best betaalbaar dus.”