2.130 bruto als hoofdredacteur ZAP magazine

Naam: Lobke Gielkens

Leeftijd: 28

Beroep: hoofdredacteur ZAP magazine

Diploma: bachelor journalistiek

Burgerlijke staat: officieel samenwonend

Bruto maandsalaris: 2130 euro

Extralegale voordelen: eindejaarspremie  van 500 euro, volledige terugbetaling treinabonnement, gedeeltelijke terugbetaling hospitalisatieverzekering.
Sparen: “Neen, al onze centen gaan naar de verbouwing van ons huis. Pensioensparen doe ik wel (74 € per maand).”

Beleggen: “Neen” 

Lobke Gielkens heeft een job die haar op het lijf geschreven is, en die ze met veel enthousiasme uitoefent. Als hoofdredacteur van ZAP-magazine houdt ze zich bezig met de planning van het magazine, het zoeken naar boeiende thema’s voor de doelgroep (16 tot 25 jarigen) en het opmaken van de maandelijkse indeling van het blad.

Maar waar geeft ze haar zuurverdiende centen zoal aan uit?

“Aan ons huis. Daar gaat nagenoeg ons hele budget naartoe. Mijn vriend ik hebben drie jaar geleden een huis gekocht. Het was in erbarmelijke staat, vandaar dat we er niet zo erg veel voor betaald hebben. We hebben er 136.000 euro voor moeten ophoesten, maar we hebben het wel vrijwel volledig verbouwd. Gestript en alles opnieuw geïnstalleerd. Ik denk dat we er toch al 75.000 euro aan gespendeerd hebben."

"Dat is een hele hap, ja, maar gelukkig kunnen we veel zelf doen. Mijn vriend werkt zelfstandig als vloerder en is echt wel een handige Harry. Wat de vaste kosten betreft, betalen we zo’n 130 euro per maand aan elektriciteit. De andere kosten zullen een beetje gelijklopen met die van een ander klein gezinnetje.”

Besparen op boodschappen

“Naast hoofdredacteur voor ZAP-magazine doe ik af en toe wat freelance opdrachten als journalist-in-bijberoep. Het is dankzij dat extra inkomen dat ik me afgelopen maand een iPhone 4 heb kunnen kopen. Een folietje, misschien, maar ik vond dat ik dat wel verdiend had. 690 euro is niet weinig, maar het is meer dan een telefoon, natuurlijk. Veel andere kleine hebbedingen koop ik niet. Laatst wel nog een zwangerschapsjurkje van 75 euro."

"Onlangs hebben we bij de Colruyt de Collect & Go-formule ontdekt; ik winkel online, betaal 4,5 euro voor de service, maar merk wel dat ik maandelijks tot 100 euro kan besparen op onze boodschappen. Een goeie zet.”

“Er gaat natuurlijk ook een hap van het budget naar ons kindje. Voor de onthaalmoeder betalen we nu 230 euro per maand. En aangezien ik nu weer zwanger ben, zal die kost binnenkort verdubbelen. Dat is veel geld, ja, maar ik tracht dat te compenseren door veel kinderkleertjes te kopen op tweedehandssites. Ik denk trouwens dat we dit jaar ook nog op skivakantie gaan, net zoals vorig jaar. Dat heeft ons toen 500 euro per persoon gekost, all in. Een mooie prijs voor een weekje puur sneeuwplezier.”