10 uur per week werken en toch stinkend rijk. Hoe doe je dat?

Slapend rijk worden, de Canadees Markus Frind heeft er zijn specialiteit van gemaakt. De man is eigenaar van de immens populaire datingsite PlentyOfFish.com en werkt zelf amper 10 uren per week. Slapen is zijn voornaamste hobby. Een uitzonderlijke story? Toch niet, er zijn tal van manieren om slapend rijk te worden.

Vermogen van 50 miljoen dollar

Hoewel Frind amper iets doet, loopt zijn onderneming als een trein. In 2008 verdiende Frind met zijn datingsite 10 miljoen dollar of 19.230 dollar per uur, met dank aan de advertenties. Anno 2010 is de site nog gegroeid en heeft Frind 4 mensen in dienst. De marketing is veel professioneler geworden, getuige daarvan hun recentste stunt. Na enkele maanden onderhandelen is de site erin geslaagd enkele keren in videoclip van de populaire Lady GaGa te komen. Doordat het filmje honderden miljoenen keren op YouTube bekeken werd, heeft die investering zich al na twee weken terugbetaald. Inmiddels wordt het vermogen van Frind al op 50 miljoen dollar geschat.

Hoe kan je zelf slapend rijk worden?

Om maar te zeggen; je hoeft niet altijd keihard te werken om stinkend rijk te worden. Wat kan je zelf ondernemen om zonder veel moeite veel geld binnen te rijven. Enkele suggesties:

- Verkoop extra mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het populaire online spelletje FarmVille. Spelers moeten proberen hun boerderij te onderhouden. Ze kunnen gewassen zaaien, oogsten, vee houden... Voor wie het allemaal niet snel genoeg gaat, kan ook met echt geld spullen kopen. En precies daar ligt een potentiële bron van inkomsten. Creëer extraatjes waar spelers voor moeten betalen maar die ze graag allemaal willen hebben.

- Verkoop luxe. Waarom zou je een cd of een boek kopen als je die gewoon illegaal kunt downloaden op het web? Juist, omdat het bijzondere, luxueuze uitgave is, een absoluut hebbeding dus!

- Verkoop status. In de winkelrekken vind je de laatste tijd naast een normale uitgave van een computerspel vaak ook de collectors edition. Bijvoorbeeld bij het spel ‘Star Trek Online’. De makers hebben een verzameleditie uitgebracht die de fans maar al te graag kopen. Is die beter dan het origineel? Neen, maar het spel heeft verschillende (onnodige) functies waar Trekkies zot van zijn (zoals spelen met de oorspronkelijke USS Enterprise).

    Tekst: Jonas Stevens - Bron: bizz.nl