1.100 euro netto als halftijds horecamanager

Naam: Ingrid Vercammen

Leeftijd: 42

Functie: Verantwoordelijke bij horecazaken Carrousel d’Anvers en Hangar 220

Burgerlijke staat: Moeder van twee zonen (21 en 17)

Extralegale voordelen: Neen

Sparen: “Pensioensparen. Ooit hoop ik naar het buitenland te verhuizen. Daar probeer ik extra geld voor opzij te zetten.”

Beleggen: “Neen”

“Als horecaverantwoordelijke houd ik me bezig met de meest uiteenlopende zaken: uurroosters maken, personeelsadministratie regelen, leveringen controleren. De horeca is per definitie een sector waar je veel leert op de werkplek zelf. Ik vind het leuk en noodzakelijk om voortdurend bij te leren en heb al heel wat extra opleidingen gevolgd, zoals bedrijfsbeheer in avondonderwijs.”

300 euro voor nieuwe flatscreen

“Met twee studerende zonen lopen de rekeningen hoog op. Op zakgeld mogen ze rekenen, maar als ze iets extra willen, moeten ze zelf de handen uit de mouwen steken. Onlangs heb ik een flatscreen gekocht. Via een actie van Het Nieuwsblad heb ik een gouden zaak kunnen doen: door bonnetjes uit te knippen en te verzamelen kreeg ik een nagelnieuwe Sony Bravia voor amper 300 euro. Van een koopje gesproken! Aan kleren geef ik amper geld uit. De horecazaken waar ik voor werk worden gesponsord door de kledingmerken River Woods en Talking French. Ook aan eten spendeer ik weinig. Mijn vriend is een chef-kok, veel uit eten gaan doen we dus niet.”

Ooit naar buitenland verhuizen

“Omdat het tijdens de vakantiemaanden erg druk is in de horeca, neem ik meestal vakantie op een ander moment. Dat valt mee, omdat reizen dan een pak goedkoper uitvallen. Wie een beetje uitkijkt, betaalt tussen de 500 en 600 euro voor een week all-inclusive. Egypte is mijn favoriete vakantiebestemming. Altijd goed weer, relatief dichtbij en supervriendelijke mensen. Meestal ga ik alleen op vakantie. Dat lijkt vreemd, maar voor mij betekent dat optimaal ontstressen. Naar mijn gevoel zijn we hier te vaak slaaf van onze eigen luxe. Ik droom er dan ook van om vroeg of laat naar het buitenland te gaan wonen. Al besef ik wel dat je daar flink wat geld voor opzij moet zetten.”