"Mijn collega verdient meer voor dezelfde job. Wat doe ik?"

"Ik werk intussen 3 jaar voor dezelfde werkgever. Onlangs sprak ik met mijn collega die dezelfde job uitvoert over ons salaris. En blijkbaar verdient hij enkele honderden euro's meer dan ik. Wat kan ik doen?"
Het advies van Anke Luts van ISW Limits

Wanneer je ontdekt dat je collega meer verdient dan jij, voel je je waarschijnlijk bedrogen en kwaad. “Wij doen toch hetzelfde werk? Ik sloof mij toch ook hard uit? Hoe kan dat nu? Dat is helemaal niet eerlijk” Mensen hebben de neiging om zich verongelijkt te voelen in zo'n situaties. Voor je het zover laat komen en je woedend bij je baas binnenstapt, moet je je eerste enkele vragen stellen:

1. Hebben we écht dezelfde functie?

Op de eerste plaats is je loon sterk afhankelijk van je functie binnen het bedrijf. Heeft je collega een meer strategische functie binnen het bedrijf of is zijn bijdrage aan de organisatie groter, dan zal zijn loon vermoedelijk ook hoger ligger dan bij de andere functies.

2. Verdient hij écht meer?

Een loon kan je pas vergelijken als je met alles rekening houdt, ook met extralegale voordelen. Misschien heeft jouw collega geen hospitalisatieverzekering of rij jij rond met een bedrijfswagen? Denk er ook aan dat veel bedrijven hun werknemers trachten te motiveren door te werken met bonussen. Naarmate mensen meer opbrengen voor het bedrijf, naarmate ze meer klanten hebben kunnen overtuigen of meer contracten hebben kunnen binnenhalen, worden mensen ook meer beloond. Misschien is dit bij je collega meer het geval dan bij jou. Bedenk daarom welke zaken je zelf al verwezenlijkt hebt en welke je binnen het bedrijf nog kan verwezenlijken. Een bonus volgt dan vroeg of laat vanzelf.

3. Heeft mijn collega evenveel ervaring? Dezelfde competenties?

Ook je vroegere ervaringen bepalen mee hoeveel je verdient. Heb je al relevante zaken gedaan voor de job die je nu uitoefent of doe je de job al langer, dan zal je hiervoor ook beloond worden. Het is logisch dat iemand met meer competenties en ervaring meer zal verdienen. Wanneer ook jij laat zien wat je in je mars hebt, zal daar na verloop van tijd ook een hoger loon tegenover staan.

4. Heb ik goed onderhandeld over mijn loon?

Een cruciale vraag. Kom je zelfverzekerd over en kan je je baas voldoende overtuigen van je capaciteiten, dan zal hij vermoedelijk ook meer willen betalen voor jou als werknemer. Aan jou dus om je baas te overtuigen van wat je waard bent en wat je betekent voor de organisatie. Probeer dit ook aan te tonen met concrete zaken die je gedaan hebt. Lees hier onze tips over loononderhandelingen.

Is het antwoord op bovenstaande vragen altijd positief, dan blijf je maar beter niet bij de pakken zitten. Vroeg of laat zullen je frustraties hierover zich uitwerken op je motivatie en op je prestaties. Maak daarom  een afspraak met je leidinggevende en kaart  het probleem aan. Bereid je goed voor op dat gesprek: Wat wil je bereiken? Welke loon vind je aanvaardbaar? Is het doel realistisch? Hoe kan je dit hard maken aan de hand van voorbeelden? Wie weet zit er op die manier nog iets in de bus voor jou of kan je met je baas bespreken wat je nog meer of anders kan doen in de toekomst.

I.s.m. ISW Limits