"170 paar schoenen in de kast en 5 reizen per jaar"

Naam: Silvia Akif

Leeftijd: 29

Woonplaats: Brussel

Beroep: Verantwoordelijke voor diversiteitsprojecten bij Selor, contractuele medewerker

Burgerlijke staat: ongehuwd

Nettoloon per maand: 1.690 euro

Extralegale voordelen: abonnement voor openbaar vervoer, gsm-abonnement (40 euro per maand), onkostenvergoedingen voor verplaatsingen in België en het buitenland

Sparen: 500 euro per maand

Beleggingen:
Geen.

“Bij Selor hou ik me bezig met projecten die erop gericht zijn om bepaalde niet of zwak op de arbeidsmarkt vertegenwoordigde groepen (die a priori een makkelijke prooi voor discriminatie vormen) voldoende aan bod te laten komen.

Concreet gaat het om mensen met een handicap, kandidaten van buitenlandse origine of oudere werkzoekenden. Ik coördineer onder meer het Top Skills-programma, waarin vrouwen die een hoge functie ambiëren een gesimuleerde sollicitatietraining volgen. Door mijn werk krijg ik ook de kans om regelmatig te reizen: we exporteren onze concepten steeds vaker naar het buitenland, naar Canada bijvoorbeeld. Tot slot ben ik actief als – onbezoldigd – wetenschappelijk medewerker aan de ULB.

Gedeeld krediet van 1.500 euro

"Ik heb altijd al de neiging gehad om een appeltje voor de dorst te bewaren. Toch heb ik me niet zo lang geleden een wagen met tal van technologische snufjes veroorloofd, die ik nu nog afbetaal. 260 euro per maand, zonder brandstof, verzekering en slijtagekosten. Dat is natuurlijk niet niks!  De rest van mijn geld besteedde ik aan een lap bouwgrond die ik samen met mijn partner op krediet kocht. Een fraaie oppervlakte van 5 are in Sint-Stevens-Woluwe. We willen er een mooie woning van liefst 300 m2 laten optrekken. Die woning zou ons – gezamenlijk – 1 500 euro per maand kosten. Maar we delen de kosten door twee. Ik wil me immers geenszins in de schulden steken. Ons doel bestaat erin een zekere levenskwaliteit aan te houden, en mekaar en onszelf van tijd tot tijd flink te verwennen."

1.000 euro shopping in Spanje

"Ik ben een onvoorwaardelijke fan van... schoenen en bezit naar schatting 170 paar. Maar, ik wil zeker geen fashionista zijn: het is een echte passie. De laatste kledingstukken die ik aankocht, komen uit Spanje: 4 paar schoenen, 5 gilets en diverse accessoires. 1.000 euro in het totaal, terwijl de reis me nauwelijks 250 euro kostte."

5 reizen per jaar

"Ik ben dol op reizen en tracht er minstens om de twee of drie maanden even tussenuit te knijpen. Niets zo verkwikkend als een citytrip! Ook ’s zomers probeer ik een stekje onder de zon te boeken, voor een week. Dat vind ik belangrijk. Eenmaal per jaar echter opteer ik voor een ietwat gewaagdere bestemming. Dit jaar ben ik drie weken naar  Mexico getrokken, samen met mijn vriend. Naast de stranden en massages in Cancun, vond ik vooral   de archeologische sites en de piramides van de Mayacultuur erg boeiend. Spektakel van de bovenste plank. Voor de excursies telde ik ongeveer 350 euro neer."

Tekst en foto: Rafal Naczyk