Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

"1000 euro huur voor loft"

Naam: Robin Van Ijperen

Leeftijd: 37

Beroep: werkt vier vijfde als ambtenaar bij de Europese Commissie

Burgerlijke staat: samenwonend, 1 dochter van 5 maanden

Woonplaats: Antwerpen

Netto maandsalaris: 3.000 euro

Extralegale voordelen: geen

Sparen: niet op regelmatige basis

Beleggingen: geen

Van Nederland naar Europa

“Ik ben al meer dan tien jaar ambtenaar in Nederland. Aanvankelijk ben ik begonnen bij economische zaken, de laatste twee jaar werk ik op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn. Van daaruit ben ik momenteel gedetacheerd naar de Europese Commissie in Brussel.

De komende drie jaar zal ik aan het onderwijsbeleid meewerken; bedoeling is dat we het Erasmusproject verder uitbouwen en een Europees rankingsysteem voor universiteiten opzetten. Sinds onze dochter geboren is, werk ik vier vijfde: dat bleek binnen de bedrijfscultuur van de Europese Commissie nog niet ingeburgerd, maar het kon uiteindelijk wel.” “Toen ik in Brussel kwam werken, zijn we van Rotterdam naar Antwerpen verhuisd. We hebben een loft gehuurd, waar we twee slaapkamers hebben ingericht. Elke maand betalen we 1.000 euro huur.”

Tweedehandse boot van 7.000 euro

“Op de Grevelingen in Zeeland hebben we een bootje liggen. Een tweedehandse Etap van bijna zeven meter, waar ik een tijd geleden 7.000 euro voor betaalde. Dit jaar gaan we zeker nog twee weken op vakantie naar Noorwegen. We willen er een huisje in de natuur huren, want we houden van wandelen. Die trip zal aan tickets, verblijf en eten en drinken ter plaatse zo'n 2.500 euro kosten. Omdat ze altijd zeggen dat je met baby’s best op reis gaat wanneer ze heel klein zijn, willen we later dit jaar nog drie à vier weken in Thailand rondtrekken. Omdat het leven ginder zo goedkoop is, zal die reis vermoedelijk maar evenveel kosten.”