Vrijwilligerswerk – de belangrijkste regels op een rijtje

Vrijwilligerswerk blijft enorm populair in ons land: duizenden mensen zetten zich belangeloos in voor diverse organisaties en goede doelen. Je kan er trouwens ook vaak wel iets aan verdienen. Dit zijn de huidige regels.

 

Keuzevrijheid voor organisatie

Je kan aan je vrijwilligers waardering tonen door hen af en toe een schouderklopje te geven. Of een bon te overhandigen van iets wat hij of zij leuk vindt, zeker als ze zich op regelmatige basis voor jou inzetten. Sommige vrijwilligers leggen heel wat kilometers af met hun wagen, of maken andere kosten voor de vereniging.

 

Sommige organisaties kiezen er daarom voor om hun vrijwilligers een vergoeding te geven. En daar zijn verschillende mogelijkheden voor. De vrijwilligerswet laat toe dat verenigingen de kosten van hun vrijwillige medewerkers vergoeden. Maar dat is uiteraard geen verplichting. De vereniging is daar vrij in, maar moet je wel duidelijk laten weten of ze je kosten terugbetaalt en hoe ze dat doet. De kosten zijn belastingvrij als de regels gerespecteerd worden. Als een organisatie de belangeloze inzet op deze manier wil waarderen kan die dat op twee manieren doen.

 

 

Reële kostenvergoeding

In dit geval moet de vrijwilliger alle kosten die hij of zij gemaakt heeft voor het vrijwilligerswerk kunnen bewijzen. Denk aan treintickets, parkeerbonnen of rekeningen. De vrijwilliger kan zo alle gemaakte kosten inbrengen, zonder dat de wetgever hiervoor een plafond heeft bepaald. Er staat dus geen maximumbedrag op, maar de kosten moeten wel gerelateerd zijn aan het engagement.

 

 

Forfaitaire kostenvergoeding

Dit is een tweede manier om vrijwilligers te vergoeden. Kosten bewijzen hoeft niet, maar de wetgever bepaalt wel een plafondbedrag voor deze vergoeding. In 2017 stijgt de forfaitaire kostenvergoeding naar maximum 33,36 euro per dag en maximum 1334,55 euro per jaar.

 

 

Combinatie van de vergoedingen

Verenigingen of organisaties kunnen beide systemen naast elkaar laten lopen. De ene vrijwilliger kan een reële kostenvergoeding ontvangen, terwijl de andere een forfaitaire krijgt. Maar een vrijwilliger kan ze niet allebei krijgen, ook niet voor verschillende verenigingen. Dus als je kiest voor een forfaitaire vergoeding in organisatie A, kan je niet in organisatie B vrijwillig werken met een reële vergoeding.

 

 

Uitzondering

Maar gelukkig is er één uitzondering. De forfaitaire kostenvergoeding mag gecombineerd worden met een kilometervergoeding voor gelimiteerde afstanden die de vrijwilliger in het kader van zijn activiteit met de eigen wagen of fiets heeft afgelegd. Maar ook dan zijn er plafonds.

 

 

Uitkeringen verliezen?

Misschien leef je van een uitkering en combineer je dat met vrijwilligerswerk. In principe kan je nooit iets van je uitkering verliezen als je een vrijwilligersvergoeding ontvangt. Maar dan moet je wel in orde zijn met de regels.

 

 

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Surf naar vrijwilligerswerk.be.

Ontdek op Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw alle regels.

 

 

Lees ook:

Waarom slimme werkzoekenden aan vrijwilligerswerk doen

Werk vinden zonder werkervaring: tips van headhunters

Zo stel je met weinig werkervaring toch een indrukwekkend cv op