Dit zijn de 10 vreemdste jobs die je kan bedenken... en ze bestaan echt

"Mijn job? Naar parenclubs gaan", bekende een deelneemster van de één-quiz 'Kalmte kan u redden' eerder dit seizoen. Denk je dat dat een wel héél bizarre job is? Think again! Een snelle researchronde leert ons dat je het zo gek niet kan bedenken of iemand ergens op de wereld verdient er zijn brood mee.

 

'Professionele…'

Eigenlijk kan elke bezigheid een job zijn - je hoeft er alleen maar 'professionele' voor te plaatsen. Bijvoorbeeld:

 

1. Professionele datingsite-verleid(st)er. Hij/zij legt voor zijn/haar klant contacten met potentiële matches op datingsites, flirt er dan op los en regelt een afspraakje tussen de klant en de 'match'. Een job waar je blijkbaar veel voldoening uit haalt, onthult zo’n professionele online verleidster. 'Het mooiste compliment kreeg ik van een dame die in een rolstoel zit en voor wie ik een geschikte partner had gevonden. Ze trouwen binnenkort en ik zal hun getuige zijn."

2. Professionele handenwassers. Meer nog: professionele handenwasser van de Queen. Ja, de Britse koninklijke familie heeft écht een personeelslid dat te allen tijde paraat moet staan met een zilveren kruik en dienblad, een kom en een linnen handdoekje, voor het geval de koningin haar handen wil wassen.

3.  Professionele wachter in rijen. In de Verenigde Staten en China staan mensen soms een halve dag in de rij, bijvoorbeeld in de bank of bij de Apple Stores wanneer daar een nieuw product wordt gelanceerd. Geen wonder dat drukbezette zakenlui graag iemand betalen om het aanschuiven voor hen te doen.

4. Professionele grootmoeder. In Groot-Brittannië kun je via een website vriendelijke oudjes inhuren om in te zetten als kindermeisje, babysitter, huishoudhulp of verzorgster. En het zijn niet de eerste de beste oudjes: ze hebben allemaal ervaring als oma en een blanco strafblad, en ze volgden een EHBO-cursus. Go see for yourself: http://grannyandi.co.uk.

5. Professionele knuffelaar. Hoezeer de benaming ook als een eufemisme mag klinken, meer dan knuffelen doet deze persoon niet. Maar minder ook niet. De Amerikaanse Jacqueline Samuels onthulde dat ze wekelijks zo'n dertig klanten knuffelt en daarmee zo'n 200 euro per dag verdient.

Toch maar liever niet?

En dan zijn er nog de jobs die je doen aarzelen om te antwoorden op de vraag "En wat doe jij?" Want hoe graag jij je beroep ook mag uitoefenenen, blikken van onbegrip en zelfs afschuw zijn haast zeker jouw deel als je een van volgende jobs doet:

 

1. Taxidermist. Constant in de weer zijn met dierenkadavers, je moet het maar willen doen. Jean-Pierre Gérard-Simon vertelde ons wel dat hij al ongelooflijke kunstwerken mocht maken, maar wanneer je met afgevilde dierenhuiden aan de slag gaat, moet de glitter en glamour van de job wel heel veraf lijken.

2. Tester van hondenvoeding. Omdat een hond maar moeilijk nieuwe brokken kan beoordelen doet een ‘senior food technologist’ het voor hem. Zo moet de Brit Simon Allison voor Marks & Spencer het dierenvoer testen op materialen die er niet horen in te zitten.

3. Geurtester. Valt nog mee als je in een parfumbedrijf werkt, maar sommige geurtesters moeten deodorants testen door oksel na oksel te besnuffelen. Niet zo’n frisse job, to say the least.

4. Crime scene cleaner. Na een moord of ongeval moeten het bloed en de ingewanden nu eenmaal door iemand verwijderd worden, en dan komt de schoonmaker van crime scenes op de proppen. Filip Cnudde richtte zelfs een heus bedrijf op voor de praktijk – Specialised Cleanup Services Europe. Ben je niet bang om je handen vuil te maken, dan kun je zeker bij hen solliciteren.

5. Braakselruimer. In het Britse pretpark Thorpe Park is letterlijk iemand aangesteld om de post-achtbaanongelukjes weg te werken. Erger dan dat wordt het waarschijnlijk niet.