7 vuile jobs waarmee je goed je brood verdient

Er zijn zo van die jobs die zo vies zijn dat je denkt: "Dat zou ik voor geen geld ter wereld willen doen." Maar voor sommige van die jobs krijg je wel een heel aantrekkelijk loon. Als je niet bang bent om je handen vuil te maken, kun je met de volgende beroepen goed je boterham verdienen. 

 

1. Vuilnisman

Achter de vuilniswagen lopen is niet meteen een droomjob. Het is niet alleen een vuile, maar ook een gevaarlijke job en fysiek zwaar. Maar voor een job waar je geen diploma moet voor hebben, is een bruto maandloon van ongeveer 2.300 euro niet mis.

2. Inseminator

Een inseminator is iemand die zich bezighoudt met het kunstmatig bevruchten van koeien. Als je er niet voor terugdeinst om hele dagen met stierensperma in de weer te zijn en je armen in de edele delen van een koe te stoppen kun je, afhankelijk van je ervaring en je leeftijd, zo’n 2.000 tot 5.000 euro bruto per maand verdienen.

3. Rioolwerker

Riolen zorgen ervoor dat ons afvalwater op een gezonde en veilige manier wordt afgevoerd. Maar soms is er eens een verstopping of een ander technisch probleem, en dan moet een arbeider in de riool afdalen. Daar komt hij menselijke uitwerpselen tegen en wat we verder allemaal nog door de wc spoelen. Daartegenover staat wel een bruto maandloon van rond de 3.000 euro.

4. Lijkverzorger

De een zijn dood is de ander zijn brood. Als lijkverzorger sta je ervoor in om een overledene toonbaar te maken. Dat wil zeggen dat je het lijk wast, het haar en de nagels verzorgt, make-up aanbrengt en de overledene aankleedt. Ben je niet van een kleintje vervaard, dan kun je hiermee ruim 3.000 euro bruto per maand verdienen.

5. Schoonmaker op plaatsen delict

Na het onderzoek van de technische recherche moet de plek waar een misdaad werd gepleegd schoongemaakt worden. In deze job krijg je niet alleen met bloed, maar ook andere menselijke resten en aanverwanten te maken. Vaak werk je ook in kleine ruimtes of op gevaarlijke plaatsen. Maar je houdt er iets meer dan 3.000 euro bruto per maand aan over.

6. Loodgieter

Overgelopen toiletten, verstopte afvoeren... Ook een loodgieter wordt in zijn job met een behoorlijke poprtie vuil geconfronteerd. Als je er ooit al eens eentje gebeld hebt, weet je dat deze kleine zelfstandigen druk bezet zijn. Loodgieters draaien dan ook elk jaar een indrukwekkende omzet.

7. Gastro-enteroloog

Deze medischs specialist houdt zich bezig met maag, darmen en lever. Ook in deze job krijg je dus vaak te maken met minder appetijtelijke substanties. Als gastro-enteroloog verdien je gemakkelijk 25.000 euro bruto per maand, maar je moet er wel lang voor studeren.

 

Bronnen: belg.be/ stoerejongenzzz.nl/loonwijzer.be.