Hoeveel mag je als student verdienen?

Als je als student wil bijklussen, zijn er een paar regels waar je best rekening mee houdt. Zo mag je wel zo veel verdienen als je wil, maar er zijn wel gevolgen voor je belastingen en sociale zekerheid. 

 

Om zoveel mogelijk profijt te hebben van je gewerkte uren, moet je ervoor zorgen dat je onder een bepaalde grens blijft. Dan betaal je minder sociale bijdragen, je betaalt ook geen belasting én je mag je kinderbijslag houden. Hoe profiteer je maximaal van al deze voordelen?

 

Solidariteitsbijdrage

Als jobstudent is je eerste voordeel dat je minder sociale bijdragen hoeft te betalen over je loon. Concreet betekent dat dat je slechts 2,71% van je brutoloon aan sociale bijdragen betaalt. Je mag dan niet meer dan 50 arbeidsdagen per jaar werken. Elke gewerkte dag is een arbeidsdag, of je nu acht of twee uur werkt. Overschrijd je de 50 dagen-grens, dan betaal je al gauw 13,7% van je bruto loon aan sociale bijdragen. Hou je gewerkte dagen dus goed bij, bijvoorbeeld op studentatwork.be.

 

Belastingvrije inkomsten

Ten tweede betaal je als werkende student ook geen belasting, tenzij je loon een bepaald bedrag overstijgt. Dat bedrag wordt elk jaar aangepast. Voor 2016 is het vastgesteld op 10.141,01 euro. Dat bedrag geldt alleen als je geen andere belastbare inkomsten hebt. Pas dus op dat je niet meer dan die 10.141 euro verdient, want anders komt de belastingdienst wél bij je aankloppen. Bekijk ook vanaf welk bedrag jouw ouders meer belastingen gaan betalen.

 

Kinderbijslag

Onafhankelijk van wat je verdient, mag je als jobstudent ook je kinderbijslag houden. De voorwaarde daarbij is dat je in een kwartaal niet meer dan 240 uur werkt. Omgerekend komt dat neer op gemiddeld maximaal 20 uur per week. Die regel geldt niet voor het derde kwartaal: in de zomermaanden juli, augustus en september mag je onbeperkt werken en toch je kinderbijslag behouden, mits je na de zomer verder studeert.

 

Welke voordelen kies jij?

Als jobstudent heb je recht op hetzelfde loon als andere werknemers. Dat is in ieder geval het minimumloon dat in de CAO van jouw sector is vastgelegd. In bepaalde sectoren is dat meer dan in andere. Je mag dus in principe zoveel verdienen als je wil. Maar wil je graag veel werken, dan zul je al gauw de grens van 50 arbeidsdagen passeren en alsnog sociale bijdragen moeten betalen. In dat geval hanteer je misschien liever de grens van 240 uur per kwartaal, zodat je in ieder geval nog van je kinderbijslag kunt genieten. Je moet dus zelf goed bedenken welk scenario voor jou het beste uitkomt.

 

 

Lees ook:

10 redenen waarom je een vakantiejob moet doen

Een streepje voor met een studentenjob op je palmares

Doe je een vakantiejob? Ken je rechten!