Morgen een job vinden? In deze 5 jobs blijf je bovendien werkzeker

Terwijl je voor een functie bij de overheid of in de cultuursector of media moet opboksen tegen tientallen of zelfs honderden kandidaten, zijn er ook sectoren met een nijpend personeelstekort. Als je werkzekerheid wil en niet bang bent om je handen uit de mouwen te steken, zijn onderstaande jobs iets voor jou.

 

 

Schoonmaker

Poetsen is niet de meest glamoureuze job, dus er zijn te weinig handen om de vele vacatures voor schoonmaak van lokalen of huizen in te vullen. Nochtans is het dankbaar werk, dat vaak deeltijds is en dus perfect met je privéleven te combineren.

 

 

Werfleider

Belgen hebben een baksteen in de maag. En dat vertaalt zich in een constante zoektocht naar werfleiders en vakmannen, zoals metselaars, dakdekkers en schrijnwerkers. Fysiek is een job in de bouw best zwaar, maar het loon dat er tegenover staat maakt veel goed.

 

 

Verpleegkundige

De hoge druk op verpleegkundigen zorgt ervoor dat ervaren werkkrachten afhaken en dat jongeren twijfelachtig tegenover het werk staan. Maar als jij behulpzaam, fit én stressbestendig bent, vind je meteen een job.

 

 

Netwerkbeheerder

De informaticawereld is er eentje voor computergenieën. Daarom zijn er zo weinig kandidaten voor de vele ICT-functies. Vooral netwerkbeheerders en analist-ontwikkelaars zijn gegeerd. Ben jij bereid om zwaar te blokken voor het diploma? Dan staan de bedrijven voor je in de rij.

 

 

Barman

Als kelner of barman werk je ’s avonds en in het weekend, wanneer andere mensen vrij zijn. De job is dus niet gemakkelijk te combineren met een gezin of een sociaal leven. Maar geef toe, achter de toog is het vaak ook gezellig!

 

 

Lees ook:

Dit zijn de meest werkzekere jobs van het moment

Knelpuntberoepen: zoek de juiste kandidaat

Amper afgestudeerd en direct een job