Deze 5 jobs zullen het goed doen in 2020

Moet je volgend jaar aan (hogere) studies beginnen en wil je zeker zijn dat je iets kiest met voldoende werkgelegenheid binnen 5 jaar? Dit zijn de jobs voor jou!

 

ICT etc…

Het einde van de opmars van de technologie is nog niet nabij. En gezien het belang van ICT in ons dagelijkse leven, doen vooral computerjobs als software ontwikkelaar en programmeur het in deze categorie uitstekend. De toekomst is bovendien niet enkel rooskleurig voor de academische profielen. Ook onder andere grafisch vormgevers en (administratief) personeel om de groeiende hoeveelheid data te beheren zullen anno 2020 enorm gegeerd zijn.

 

 

Verpleging

Omdat de vergrijzing toeneemt, is er eveneens grote nood aan verplegend personeel, zowel in ziekenhuizen als in de thuiszorg. Maar de verouderende babyboomgeneratie laat de vraag naar werkkrachten eigenlijk in de gehele gezondheidssector stijgen. Daarnaast zal ook de mentale gezondheidszorg aan belang winnen. Psychologen en relatie- en gezinstherapeuten kijken dus een mooie toekomst tegemoet.

 

 

Groene bouwvakkers

Veel extra handen blijven verder nodig in de bouw. Deze sector boekt veel vooruitgang en heeft dan ook jong bloed nodig. Het volstaat immers niet meer wat te kunnen metselen en plamuren. Moderne bouwvakkers zijn ware specialisten die vertrouwd zijn met progressieve bouwtechnieken om woningen onder andere energie neutraal te maken. Ben je mee met je tijd, zit je als vakman gebeiteld.

 

 

Project Managers

Verlang je werkzekerheid en het vooruitzicht van een mooi maandloon, maak je in de zakenwereld over enkele jaren nog steeds een goede kans. Dankzij een sterk stijgend aantal vacatures over heel de wereld (van België en de VS over India, Brazilië en Australië) zullen project managers gouden zaken kunnen doen. Eventplanners zien hun activiteiten eveneens floreren en ook andere businessprofielen zoals financieel adviseur, marktonderzoeker en boekhouder winnen aan populariteit. Business blijft big business, en dat geldt evengoed voor kleine en/of startende bedrijven. Ook voor hen breken in het volgende decennium gunstige tijden aan.

 

 

Wetenschappelijk onderzoek

De impact van wetenschap op maatschappij en economie gaat onverminderd voort, wat onderzoekers binnen heel wat domeinen mooie perspectieven biedt. Bedrijven en overheden investeren in het bijzonder in milieuwetenschappers. Zij zullen innovatieve groene technologieën moeten ontwikkelen in antwoord op de vele klimatologische uitdagingen.

 

 

Lees ook:

Stappenplan voor een efficiënte “jobhunt”

Waarom een carrièreswitch maken moeilijk maar niet onmogelijk is

Vind je ideale job op basis van je persoonlijkheidstype