De 5 meest aangeklikte jobs op Vacature

Droomjobs, knelpuntberoepen… er wordt veel over geschreven, maar naar welke jobs gaan sollicitanten het meest op zoek? Deze 5 jobs staan alvast in de top 10 van functies die het allermeest gezocht worden op vacature.com.

 

ICT manager

Als ICT-manager sta je in voor het beheer van ICT-projecten binnen een onderneming. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor de analyse, testen, uitvoering en opvolging van nieuwe ICT-infrastructuur. Je coacht je team en deelt je kennis. Bovendien streef je ernaar om binnen een vooropgestelde termijn en budgetten je doelen te bereiken.

 

 

Account manager

Een account manager beheert de klantenportefeuille van een bepaald product of dienst. Via actieve prospectie (telefonisch, via marketingacties of sociale media) trek je nieuwe klanten aan en zorg je voor stabiele, zakenrelaties.  Je bent klantvriendelijk, communicatief en commercieel aangelegd.

 

 

Administratief bediende

Als administratief bediende ben je een echte duizendpoot. Je beantwoordt telefoons, ontvangt bezoekers, verwerkt e-mails en andere post. Daarnaast verricht je allerhande administratieve taken: documenten en presentaties maken, vergaderingen voorbereiden, vergaderzalen reserveren,… Je beschikt over een uitstekende kennis van MS Office (Word, Excel) en bent flexibel.

 

 

Sales manager

Een sales manager is verantwoordelijk voor het commerciële beleid en de verkoopresultaten van de onderneming. Je stuurt het salesteam aan en onderhoudt goede contacten met bestaande en nieuwe klanten. Je volgt de verkoopcijfers nauwgezet op en zorgt ervoor dat targets gehaald worden. Commerciële feeling, teamspirit en doorzettingsvermogen zijn je sterkste troeven.

 

 

HR manager

Nu de economie terug aantrekt, zijn heel wat bedrijven op zoek naar een geschikte HR manager. Je staat in voor de rekrutering en aanwerving van nieuwe personeelsleden en voert een lange termijnbeleid. Je motiveert en evalueert werknemers en waakt over de warden van het bedrijf. Daarnaast kan je ingezet worden voor het organiseren van events en opleidingen. Je bent sociaal, communicatief en beschikt over leidinggevende capaciteiten.

 

 

Lees ook:

Dit zijn de 10 best betaalde jobs in België

De 10 best betaalde voetballers van België

De lonen van de Belgische CEO’s versus de lonen van hun personeel