Foutmelding

  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.
  • There are no workflow states available. Please notify your site administrator.

5 tips om promotie te krijgen

Je voelt je goed in het bedrijf waar je nu werkt, maar je geraakt stilaan uitgekeken op je job. Eigenlijk zou je het liefst van job veranderen zonder dat je van werkgever verandert. Hoe zorg je ervoor dat je een nieuwe job of een promotie krijgt binnen je eigen bedrijf?

1. Verzorg je netwerk

Zou je graag in een ander departement van het bedrijf aan de slag gaan? Leer dan je collega's kennen. Ga eens met hen lunchen of sla af en toe een babbel. Je hoeft niets te forceren of te doen alsof, laat gewoon je interesse blijken in hen en in wat ze doen.

2. Een positief imago

Zorg ervoor dat anderen een positief beeld van jou hebben, en vooral dat de juiste mensen jou opmerken. Dat wil zeggen: de mensen die invoed hebben in het bedrijf. Mocht er ooit een interessante functie vrijkomen binnen het bedrijf, dan denken ze misschien aan jou zonder dat je er zelf naar hoeft te vragen.

3. Licht je leidinggevende in

Spreek openlijk met je leidingggevende over je wens om van functie te veranderen binnen het bedrijf. Het is beter om eerlijk te zijn en een goede relatie met hem of haar te hebben. Vraag je baas ook om zijn of haar mening, ook al heb je voor jezelf al uitgemaakt dat je wil veranderen. Het kan geen kwaad om eens te horen wat iemand anders vindt van je plannen.

4. Zoek uit wat de mogelijkheden zijn

Heeft je bedrijf geen uitgebreid intranet, zoek dan via je eigen netwerk uit wat de mogelijkheden zijn binnen het bedrijf. Door met je collega's te praten blijf je op de hoogte van wat er leeft bij de andere teams of departementen. Misschien gaat er binnenkort wel iemand op brugpensioen, of staat er een collega op het punt om het bedrijf te verlaten?

5. Toon je motivatie

Laat zien dat je gemotiveerd bent zonder te liegen over je competenties. Vergeet niet dat je nieuwe manager waarschijnlijk contact heeft met je huidige manager en dus perfect op de hoogte is van jouw capaciteiten. Vermijd dus zeker negatieve commentaar op je huidige manager.

Bron: monargent.be