“In mijn huidige job voel ik me waardeloos, wat kan ik doen?”

“Ik ben 43 jaar oud, moeder van 3 dochtertjes en een jaar gescheiden. Sinds 6 maanden werk ik voor een keten van kledingwinkels als supervisor maar wegens de slechte interne organisatie en een voortdurend gebrek aan personeel, spendeer ik meer tijd als  verkoopster en komt er van begeleiding van de verkoopsploeg weinig in huis. Daarenboven kan ik zelden een vrij weekend plannen omdat ik de vaste vervangster ben van alle afwezige verkoopsters en daarom steeds paraat moet staan.
Tot aan de echtscheiding heb ik 5 jaar eigen voedingszaak geleid. Het was een goed draaiend bedrijfje waar ik de leiding had over een klein team van medewerkers. Ik heb steeds met succes veel initiatieven kunnen nemen en heb voortdurend gehamerd op een correcte service naar onze klanten. Ik heb er lange uren gewerkt maar steeds met heel veel plezier.
Voor de opening van de winkel werkte ik als administratief bediende voor een informaticabedrijf.
In mijn huidige job voel ik me waardeloos. Ik heb mijn ongenoegen over de situatie op mijn werk al besproken met mijn baas maar hij doet alsof zijn neus bloedt. Hij belooft verandering, maar daar is nog niet veel van in huis gekomen. Ik zou liefst terug als administratief bediende willen werken met een regelmatig uurrooster zodat ik terug meer tijd met mijn dochters kan doorbrengen. Wat kan ik doen?”
Het antwoord van Erik Leenders, Managing Director bij Itinera

Ik raad je aan om zeker niet bij de pakken te blijven zitten en snel iets te ondernemen om uit deze situatie te geraken. Zeker als je baas geen enkele termijn heeft voorgesteld tegen wanneer hij effectief het personeelsprobleem zal kunnen oplossen.

Blijkbaar heb je al heel wat ervaring in verschillende domeinen, en zijn competenties zoals leiding geven, initiatief nemen, organiseren en een correctie administratie voeren geen onbekenden voor jou.

Ik denk daarom voor jou aan een baan als management assistent eventueel binnen een team van jonge dynamische medewerkers die een organisatie- en administratief talent best kunnen gebruiken om alles in goede banen te leiden. Ee, baan als administratief bediende met heel veel uitvoerende taken zou voor jou op termijn misschien te beperkt zijn.

Je leeftijd en ervaring zijn daarom een voordeel dat je zeker kan verkopen in een sollicitatie. Hou regelmatig de personeelsadvertenties op deze site in het oog maar solliciteer ook spontaan bij bedrijven bij jou in de buurt.

Ik wens je veel succes!

In samenwerking met Itinera.