Werken in een start-up, iets voor jou?

Werken in een start-up, het is niet iedereen gegeven. Soms wordt het wel eens romantischer voorgesteld dan dat het in werkelijkheid is. Een startend bedrijf heeft 90% kans om te falen, dus zal je steeds meer verdienen in een stabielere job. Maar er zijn ook zeker voordelen. Hoe weet je of het iets voor jou is?

1. Geld is niet je prioriteit

Als je niet de persoon bent die grof geld wil verdienen, zit je bij een start-up op je plaats. Bereken hoelang je financiële risico's kan nemen en bekijk het als een investering om bij te leren.

2. Je wilt ervaring opdoen

In een start-up verwacht je meer te leren dan in de bedrijfswereld. Je bent jong, op zoek naar een nieuwe uitdaging en hebt al wat kunnen sparen. Als je werkt voor een start-up, investeer je in jezelf en dat zal op termijn lonen.

3. Je hebt een hekel aan bureaucratie

Je houdt van een flexibel werkschema en korte vergaderingen en werkt graag nieuwe ideeën uit. Dat zijn allemaal zaken waarvoor je niet de kans zou krijgen in het bedrijfsleven.

4. Je wilt een verschil maken

Je wilt op een plaats werken waar je bijdragen echt iets betekenen. Je kunt eeuwig wachten op je kans in de bedrijfswereld, of je kunt bij een start-up gaan werken. Ook al loopt het niet goed af, je hebt toch een kans gekregen.

Bron: Brazen Life