Dit zijn goede eerste jobs voor pas afgestudeerden

Als schoolverlater kan je snel gefrustreerd geraken over het aantal vacatures waar je (veel) ervaring voor nodig hebt. In deze 7 functies biedt men ook vaak kansen aan starters.

 

Junior auditor

Als auditor bij een accountancyfirma controleer je financiële gegevens van bedrijven en bied je hen advies aan. Voor je zelfstandig de baan op mag, krijg je een doorgedreven opleiding die ook voor je verdere loopbaan interessant is.

 

Medewerker Sales

Of je nu klanten moet werven of producten verkopen, een job in de sales is een fantastische leerschool. Je traint continu je communicatievaardigheden en leert al doende netwerken uitbouwen, argumenteren en doorzetten.

 

Ambtenaar

Bij de overheid kan je deelnemen aan tal van cursussen om je algemene kennis bij te schaven. Bovendien zijn er veel doorgroeimogelijkheden en heb je een grote werkzekerheid.

 

Junior IT Consultant

Consultancybureaus bieden starters uitstekende trainingsprogramma’s en een mooi salarispakket aan. Zeker in de IT-wereld krijg je er vaak een wagen, laptop en smartphone bovenop. Omdat je als consultant in verschillende bedrijven terechtkomt, leer je op korte tijd veel bij. 

 

Marketingassistent

Je bent als marketingassistent verantwoordelijk voor de dagelijkse communicatie over je bedrijf, zowel online als offline. Dat brengt heel wat afwisseling en uitdagingen met zich mee, maar omdat je altijd iemand boven jou hebt, kan je gemakkelijk overleggen en advies vragen.

 

Elektricien

Elektrotechniekers zijn erg gegeerd. Zelfs als starter kan je er het bedrijf dat je het meeste aanspreekt gewoon uitpikken. Eens je een paar jaar ervaring hebt opgedaan, zal je technisch diploma nog meer deuren openen. 

 

Recruiter

Bekijk solliciteren eens vanuit een ander perspectief en word recruiter. Je doet in deze job heel wat mensenkennis op. Door zelf wervingsgesprekken te leiden, ontdek je waar HR-medewerkers belang aan hechten. Kom je in de toekomst een andere droomjob tegen? Dan ken je alle trucen om hem binnen te rijven. 

 

 

Lees aansluitend:

Hoeveel salaris krijg je als starter?

De populairste beroepen die starters willen uitoefenen

Van schoolbank naar werkvloer: pas op voor deze 6 valkuilen