Werken én reizen: het beste van twee werelden

Ben jij een echte globetrotter, maar heb je niet echt de centen om constant alle uithoeken van de wereld te verkennen? Dan hebben wij de ideale oplossing: zoek een job waarin je veel moet reizen!

 

Te land

Waarom je kans niet wagen in de transportsector? Als truckchauffeur zie je de hele wereld vanuit je grote voertuig. Toch handig, als het in ons land pijpenstelen regent en je naar het goede weer in het zuiden kan rijden?

 

Of schuilt er een verkoper in jou en is ons land te klein voor jouw verkooptalent? Kies dan voor sales manager en begeef je op de internationale markt. Afhankelijk van het bedrijf en de functie, kan je gaan voor een job waar je héél veel of minder veel moet reizen.

 

 

Ter zee en in de lucht

Misschien zit je niet graag in de auto en ben je liever met je hoofd en lichaam in de wolken. Dan is de luchtvaart ongetwijfeld iets voor jou. Passagiers vriendelijk onthalen en helpen is het werk voor stewardessen. Zit je liever in de cockpit: solliciteer dan voor piloot. Misschien kan je er zelfs een dubbele missie aan koppelen.

 

Zegt zeeziekte jou niks en loop jij met een brede glimlach over het dek? Dan ben jij in de wieg gelegd voor een carrière op een cruiseschip, of een andere job in de maritieme wereld.

 

Of deze jobs?

Er zijn nog andere jobs waar je misschien niet meteen aan denkt en wel door kan reizen. Denk aan projectingenieur: je draagt de verantwoordelijkheid over verschillende projecten terwijl je reist. Wie technische of business gerelateerde kennis in zijn koffer heeft steken, kan gaan voor een ronkende carrière als International Business Developer.

 

Gouden tip

Solliciteer bij een onderneming die vestigingen heeft in verschillende landen. Of kies voor een onderneming die sterk aan het groeien is en internationaal wil uitbreiden. Laat je flexibiliteit merken en toon dat jij de geknipte persoon bent die reizen en werken vlot combineert. Een juiste attitude kan je figuurlijk én letterlijk ver brengen.

 

 

Lees ook:

Hoe begin je aan een internationale carrière?

10 redenen waarom je een vakantiejob moet doen

Al je vakantierechten en -plichten op een rijtje