Top 5 meest sexy jobs

Sommige jobs zijn sexier dan andere. Bestaat er een man die een date met een model zou afslaan? Vinden vrouwen mannen in uniform ooit niet sexy? Dating app Tinder onderzocht bij welke jobs het meeste naar rechts werd geswipet en stelde op basis daarvan een lijstje samen van de meest sexy jobs voor mannen én vrouwen. 

 

 

Voor vrouwen

1. Fysiotherapeute

Je zou denken dat mannen enkel modellen willen, maar deze beroepsklasse eindigde wel pas op de laatste plaats. Kennelijk droomt een écht man vooral van een goede massage (al dan niet met happy ending). Vrouwen kunnen onthouden dat ze helemaal geen fotomodel hoeven te zijn, àls ze maar wonderen verrichten met hun handen.

 

2. Interieurontwerpster

Verrassend eigenlijk: hebben mannen er geen hekel aan als de nieuwe vriendin de flat of het huis helemaal naar hààr smaak begint in te richten? Eens je gaat samenwonen, laten mannen de inrichting wel liever aan het lief over. Maar gun hem toch maar die mancave, dames!

 

3. Onderneemster

Onderdanige types zijn niet sexy, en een beetje moderne man is ook geen voorstander van vrouwen aan de haard. Nee, dan toch liever een dame die op eigen benen kan staan en van aanpakken weet. 

 

4. Een job in pr of communicatie

Vrouwen die het goed kunnen uitleggen liggen ook goed in de markt. Misschien omdat de dames in kwestie veel onder klanten komen, er altijd pico bello uitzien en zichzelf goed kunnen verkopen?

 

5. Lerares

De meeste mannen zijn niet te beroerd om iets bij te leren van een professional – al kan het ook aan de ‘sexy juf met strenge bril die je straf gaat geven’-fantasie liggen. Grappig weetje: op nummer 6 staat ‘student’. 

 

 

Voor mannen

1. Piloot

Oh cliché der clichés! Vrouwen houden dus echt van mannen in uniform. Oké, politieman en militair staan ‘maar’ op de veertiende en vijftiende plaats, maar dat zijn dan ook risicoberoepen. Voor heren zit er niets anders op dan te leren vliegen – of nog een paar keer goed te kijken naar Top Gun en An Officer and a Gentleman.

 

2. Ondernemer

Mannen houden van ondernemende vrouwen en vrouwen houden van ondernemende mannen. Ondernemers verdienen ook een goede boterham – handig als die kinderen willen verder studeren -  en als ze succesvol zijn, vertoeven ze vaak in het buitenland – handig als mevrouw een affaire met de tuinman overweegt.

 

3. Brandweer

Als je onverschrokken branden te lijf gaat, onschuldige kinderen en weerloze vrouwen van een zekere dood redt en kleine poesjes uit bomen haalt, dan lig je sowieso in de bovenste schuif bij heel wat vrouwen. Er kunnen nooit genoeg helden zijn!

 

4. Dokter

Logisch, soaps met romantische verhalen over dokters en verpleegsters blijven het goed doen op televisie. En zowel moeders als grootmoeders manen vrouwen een heel leven lang aan om met een dokter te trouwen. Bovendien zijn er veel vrouwen die graag eens aan een grondig lichamelijk onderzoek willen onderworpen worden. 

 

5. Radio of tv-persoonlijkheid

Ben je radiopresentator, dan heb je waarschijnlijk een diepe, warme stem. Goed voor jou, want heel wat vrouwen vinden dat heel sexy en viriel. En als je op tv komt, zie je er wellicht niet slecht uit. Dat alle vrouwen zich omdraaien en je nastaren als je met je eigen lief op stap bent, vind je niet erg, integendeel! 

 

Lees ook:

The Sky is the Limit: rijk zijn is soms ook geen pretje

5 stappen om de meest geliefde persoon op kantoor te worden

10 jobs die je in openlucht kunt uitoefenen

 
 
 
Bron: www.independent.co.uk