Met deze avontuurlijke jobs ga je je striphelden achterna

Heb je er altijd al van gedroomd om een even avontuurlijk leven te leiden als je favoriete striphelden? Wil je bekende mensen ontmoeten? De hele wereld afreizen? Uitvindingen doen?

Met deze jobs treed je in de voetsporen van bekende stripfiguren.

 

Professor Barabas

Heb je je diep vanbinnen altijd een uitvinder gevoeld? Wil je nieuwe machines en producten ontwerpen en ontwikkelen? Dan is een job in R&D iets voor jou.

 

Adhemar

Ben je graag met proefbuizen en erlenmeyers in de weer? Droom je ervan om tests en analyses uit te voeren? Elke dag is een avontuur in het labo.

 

Kuifje

De bekendste Belgische reporter reisde de hele wereld rond en kwam in contact met boeiende en bekende mensen. Wil je Kuifje achterna, dan moet je journalist worden.

 

Jommeke

Wil je een globetrotter zijn en de hele wereld zien, net als Jommeke? Dan maak je je droom waar met een job in de reissector.

 

Fanny Kiekeboe

De leukste en de knapste van de Kiekeboes heeft allerhande baantjes. Af en toe werkt ze als hostess. De ideale manier om op allerlei events te komen en interessante en beroemde mensen te leren kennen. Elke opdracht is een verrassing.

 

Fred Flintstone

Is dit meer je type held? Word dan, zoals je idool, kraanman en beleef dolle avonturen op grote hoogte. Als je elke dag met zo’n gevaarte aan de slag gaat, is spanning verzekerd.

 

Michel Vaillant

Dol op blitse bolides, rokend rubber en pikante pitspoezen? Het tot Formule 1-coureur schoppen, is niet zo simpel. Maar met een job als automecanicien kom je misschien ooit wel in de pits en beleef je het allemaal van dichtbij.

 

Buck Danny

Piloot worden doe je ook niet zomaar op een-twee-drie. Maar er zijn heel wat jobs in de luchtvaart waardoor je toch elke dag in de buurt van vliegtuigen komt en het komen en gaan van mensen van over de hele wereld op de luchthaven meemaakt.

 

Kapitein Haddock

Is kapitein Haddock je favoriete stripfiguur en heb je het voor boten en schepen? Zijn de zee, kanalen en rivieren meer je ding? Beleef dan de tijd van je leven in de haven.

 

Largo Winch

Ben je meer een businessman op zoek naar een leven vol spanning en avontuur? Word dan, zoals Largo Winch, het hoofd van een internationaal concern. Of mik alvast op een functie als executive.