In deze 5 jobs maak jij van de wereld een betere plek

Ben je altruïstisch? Sta je altijd klaar om anderen te helpen? Maak je je zorgen over de toekomst van onze planeet en wil je van de wereld een betere plek maken? Dan vind jij zeker je gading in een van de volgende jobs.

 

1. Verpleegkundige

Ben je empathisch en heb je een zorgende natuur, dan is verpleger of verpleegster iets voor jou. Het is een beroep met toekomst. Door de vergrijzing van de bevolking is er een tekort aan personeel in de ouderenzorg. Ook de thuisverpleging zit in de lift. Via project staffing kun je voortdurend op andere plaatsen werken en je ontwikkelen tot allround verpleegkundige.

 

2. Laborant

Als laborant of laboratoriummedewerker voer je analyses en testen uit, waarmee je de gezondheid van je medemens kunt beschermen. Je doet onderzoek dat naar nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen kan leiden en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

 

3. Energieadviseur

Je peilt naar de noden en behoeften van je klanten op het vlak van energie en berekent warmteverliezen. Als specialist in hernieuwbare energieën biedt je totaaloplossingen aan die de factuur van de klant beperken en de schade aan de planeet terugschroeven.

 

4. R&D Ingenieur

Ben je een inventief burgerlijk of industrieel ingenieur? Dan kun je je kennis gebruiken om nieuwe toepassingen te bedenken voor bestaande producten en nieuwe producten te ontwikkelen die onze levenskwaliteit verbeteren en de wereld een aangenamere plek maken voor onze kinderen.

 

5. Maatschappelijk werker

Je voert sociale onderzoeken uit en gaat op huisbezoek om een juiste inschatting te kunnen maken van de situatie van je cliënten. Als straathoekwerker of jeugdopbouwwerker zet je je in voor kwetsbare groepen, soms met een alcohol- of verslavingsproblematiek, op straat, op pleintjes, in jeugdhuizen en cafés en weeg je op het beleid.

 

 

Lees ook:

Test: moet jij dringend van carrière veranderen?

“Werken om te leven, niet omgekeerd”

De 10 beste beroepen voor een goede work-lifebalans