Hoe krijg je je droomjob te pakken?

Een job waar je al lang van droomt, komt vrij. Dit is de kans van je leven. Je werkt dus je cv bij en schrijft een uitmuntende sollicitatiebrief. Maar er zijn natuurlijk nog kandidaten. Wat kun je doen zodat jij de job krijgt?

 

1. Los een pijnpunt op

In plaats van een gewone sollicitatiebrief te schrijven, beschrijf je in je brief hoe jij een pijnpunt van het bedrijf zou oplossen als jij de job krijgt. Zo laat je zien dat je het bedrijf door en door kent én dat je problemen moeiteloos oplost.

 

2. Zoek contact met een invloedrijk iemand

Vis uit wie iets te zeggen heeft in het bedrijf en stuur je info rechtstreeks naar die persoon. Beter nog: probeer via je netwerk aan die persoon voorgesteld te worden en vraag om je aan te bevelen. Een persoonlijke referentie biedt meer kans op succes dan een sollicitatiebrief en cv.

 

3. Zet je vaardigheden in de verf

Zorg voor een portfolio waarin je voorbeelden van je werk kunt laten zien. Je kunt die meebrengen naar je sollicitatiegesprek. Maar dan ga je er al meteen vanuit dat je daarvoor wordt uitgenodigd. Maak liever online een portfolio aan. Daarin kun je meerdere media opnemen: tekst, grafiek, foto’s, video’s. Bovendien is je portfolio dan een middel om ervoor te zorgen dat je voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd.

 

4. Toon je waarde voor het bedrijf aan

Voeg een extra aan je portfolio toe die aantoont hoe waardevol jij kunt zijn voor het bedrijf. Dat kan een innovatieve marketingstrategie zijn, een nieuw programma, een communicatiemodel. Gebruik jouw vakkennis en creativiteit om met iets relevants op de proppen te komen.

 

5. Stel stoute vragen

Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Denk eraan dat dit tweerichtingsverkeer is. Wees niet bang om zelf een paar vragen te stellen die je helpen uit te maken of de job waar je naar hengelt wel degelijk je droomjob is. Daarmee laat je zien dat je weet wat je wilt en hoe je de invulling van je job ziet.

 

Bron: uk.businessinsider.com.