Zo bouw je met eigen handen een carrière uit

Handenarbeid is vaak gezonder dan bureauwerk, want je krijgt meer beweging. Bovendien zie je resultaat van je werk en haal je er meer voldoening uit. Heel wat firma’s zijn constant op zoek naar arbeiders en vaklui. Hier zijn een aantal jobs waarmee je een carrière kunt uitbouwen met je handen.

 

Lasser

Ben je een handige Harry met een diploma lassen of voldoende ervaring. Kun je goed plannen lezen? Dan is dit jouw ding. Je werkt in een atelier of op werven, last stalen constructies of doet fijn laswerk van metaal op maat van de klant. Als je vaak op verplaatsing werkt, krijg je meestal een bestelwagen met tankkaart, gsm én eigen materiaal.

 

Houtbewerker

Met een opleiding houtbewerking en de nodige kennis van houtbewerkingsmachines, zoals schaafmachines en opdeelzagen, kun je aan de slag om kasten, keukens, deuren, ramen of parket te maken. Vaak werk je in een klein team samen met andere schrijnwerkers in een familiebedrijf.

 

Elektricien

Hebben hoog- en laagspanning, meet- en regeltechniek, aandrijvingen en sensoren geen geheimen voor jou? Dan ben je de geknipte man/vrouw om het elektrisch onderhoud te doen van productiemachines. Als elektricien werk je vaak ook in privéwoningen of doe je industriële elektriciteitswerken op werven, in nieuwbouwappartementen of –wijken.

 

Klusjesman

Ben jij de man/vrouw met de gouden handen? Trek je je uit de slag met alle soorten gereedschap en kun je vlot herstellingen uitvoeren in sanitair, elektriciteit en dergelijke meer? Bouw jij zo een gyprocwand en kun je met gemak een wc installeren? Dan is voor jou een carrière weggelegd als klusjesman/-vrouw.

 

Tuinman

Groene vingers? Dan is parken en tuinen onderhouden een kolfje naar jouw hand.  Grasmaaien, schoffelen, rakelen en snoeien: het is je lust en leven. Vaak leg je samen met je collega’s ook vijvers of zwembaden aan. Je werkt altijd buiten. Geweldig in de zomer. In de winter iets minder, maar nog altijd gezonder dan binnen zitten.

 

Jeuken je handen al om eraan te beginnen? Bekijk hier alle vacatures.