Word jij de nieuwe marketinggoeroe?

Ben je commercieel aangelegd? Heb je zin om promotiestunts, imago- en reclamecampagnes te bedenken? Dit is wat je nodig hebt om in de marketingbranche aan de bak te komen.

 

1. Een diploma en ervaring

Met een bachelordiploma in marketing kun je al aan de slag als marketing assistant. Je verzorgt presentaties, organiseert beurzen en seminaries en helpt de marketingstrategie van de onderneming ontwikkelen. Je bent de rechterhand van de marketing specialist. Met enkele jaren ervaring kun je zelf naar die positie opklimmen.

 

2. Persoonlijkheid, ambitie en overtuigingskracht

Belangrijker dan je diploma is in marketing je persoonlijkheid. De sector zoekt mensen die intelligent zijn en in staat zijn om complexe projecten in beweging te brengen. Zeker als marketing manager moet je overtuigingskracht hebben en mensen kunnen warm maken voor jouw ideeën.

 

3. Analytische vaardigheden

Als marketeer moet je gretig zijn naar kennis. Je moet het leuk vinden om grote hoeveelheden informatie te verzamelen, te verwerken en – op een creatieve manier - te analyseren. Sterk ontwikkelde analytische vaardigheden zijn vooral in online en e-marketing een must.

 

4. Creativiteit

We worden elke dag doodgeslagen met advertenties, TV- en radiospotjes en social media advertising. In marketing moet je opvallen Jij moet iets kunnen bedenken dat anders is en blijft hangen bij je doelgroep. Van grafisch ontwerper tot brand manager: in alle marketingfuncties moet je creatief zijn.

 

5. Klantgerichtheid

Marketing gaat over verkopen. Efficiënt verkopen houdt in dat je klantvriendelijk en klantgericht communiceert. Niet alleen in customer service, maar ook als webshop manager is klantgerichtheid een cruciale vaardigheid.

 

Herken je jezelf in dit profiel? Bekijk dan hier alle vacatures in marketing.

 

Bron: www.intermediair.nl